Huis te koop in Kloosterzande € 229.000,-

bloghuis

Wij bieden te koop aan: Ons woonhuis met bijgebouwen op een perceel van maar liefst 735 m2.
Het woonhuis bestaat uit een ruime woonkamer, eetkeuken, grote bijkeuken en 2 extra kamers op de benedenverdieping (die zeer geschikt zijn als werkkamer of eetruimte, maar ook als extra slaapkamers kunnen fungeren).
Op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers, een separaat toilet en een badkamer met ligbad en regendouche.
De overloop is ruim en sfeervol, maar er is ook nog eenvoudig een extra slaapkamer te realiseren.
Met een vlizotrap is de grote zolder bereikbaar.
De woning beschikt over een royale, privacy biedende achtertuin met schuur en een inrit met parkeerplek voor vijf auto’s. Bovendien bevat de woning een separaat multifunctioneel praktijkgebouw van ruim 40 m2 met een toilet, centrale verwarming en een pantry met warm/koud water en een gasaansluiting.
In deze woning is van alles mogelijk. Denk aan een bedrijf aan huis in de multifunctionele praktijkruimte, maar ook aan b.v. AirB&B, ManCave, atelier, cursusruimte, mantelzorgwoning, muziekstudio, kattenpension, kapsalon… De praktijk bestaat uit een losstaand, geïsoleerd gebouw dat ook via de buitenzijde van het huis bereikbaar is, dus er hoeft niemand door het huis te lopen om het gebouw te bezoeken.
Deze royale woning is geschikt voor hen die van rust en ruimte houden, maar door het vele aantal extra kamers ook goed bruikbaar voor een groot gezin.
Hieronder kunt u een filmpje bekijken voor een sfeer-impressie en onderaan treft u de gegevens van de makelaar aan waarmee u een bezichtiging kunt plannen.

Neem voor een bezichtiging contact op met Vermeulen Makelaardij, tel: 0115-694090, info@vermeulen-makelaardij.nl

Posted in Algemeen, Nieuwsberichten | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Boekreview “Contrast” door Marianne Notschaele

Altijd fijn om een goede review te krijgen :) Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele beoordeelde “Contrast – als een zoektocht naar de waarheid verandert in het vinden van jezelf.”

Ik had gewoonweg geen tijd in verband met mijn werk, maar anders had ik het echt in één keer achter elkaar uitgelezen, zo spannend was het verhaal. ‘Contrast’ zit erg goed in elkaar en bevat verrassende, soms onverwachte verhaalwendingen die toch logisch zijn. Het vleugje ‘paranormaal’ dat erin zit, vond ik aantrekkelijk. Normaal ben ik géén fan van thrillers omdat ik me bij het lezen meestal ga ergeren aan te ver gezochte verhaallijnen of een grote mate van bloederigheid. Hier was dat geenszins het geval. Knap, hoe Monique Hendriks de spanning telkens weet op te voeren in deze psychologische thriller. Hou je van spannende psychologische thrillers, onderwerpen als relatie- en gezinsperikelen, de Zuid-Franse sfeer en een vleugje mystiek, lees dan ‘Contrast’ Lees verder op: Vorigelevens.blogspot.nl

Monique Hendriks

Contrast
Contrast is een psychologische thriller waarin de prijs van een moeilijke jeugd en verloren idealen centraal staan. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Frankrijk, waar zich tijdens een geplande familievakantie een groot drama voltrekt.
€19,95 Paperback

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Review “Witte Vrouwen” van: Vorigelevens.blogspot.nl

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele schreef een prachtige review over mijn boek: Witte Vrouwen; Ze verschijnen. Ze spoken. Ze voorspellen.”

“Witte Vrouwen’ vind ik een aanrader om te lezen; bij uitstek geschikt voor collega-regressie/reïncarnatietherapeuten die veel werken met ‘het tussenbestaan’ (het gebied tussen twee levens in), aangehechte (ziels)energie en (dolende) entiteiten, én paranormaal geïnteresseerden die meer willen weten over een andere realiteit, andere dimensies en merkwaardige levensvormen zoals de transparante vrouwelijke verschijningen.”

Druk hier om de complete review te lezen.

3dwittevrouw

Posted in Boeken, Nieuwsberichten, Schrijfsels | Leave a comment

Mijn nieuwe boek: “Contrast”

contrast-blogcover
Inmiddels is mijn nieuwe psychologische thriller verschenen, getiteld: “Contrast”-Als een zoektocht naar de waarheid verandert in het vinden van jezelf.”
Prijs: € 19,95
Middelformaat: 235 x 155
Aantal pagina’s: 317
ISBN: 9789463427883
Verkrijgbaar bij iedere boekhandel!
Kijk op mijn website voor meer informatie: www.moniquehendriks.nl
Hieronder kun je de boektrailer zien:

Posted in Algemeen, Boeken, Schrijfsels | Tagged , | Leave a comment

Desembrood: Speltdesem met tarwe

Gisteravond heb ik een desembrood met speltdesem gebakken. Ook dit brood is goed gelukt en mooi gerezen.
Voor dit desembrood gebruikte ik exact dezelfde verhoudingen als voor het roggedesem met tarwe, alleen voegde ik deze keer de speltdesem toe. Hoe ik het desem gemaakt heb, kun je ook lezen op deze link.
Eerst kneedde ik het meel, zout en water tot een deeg in de keukenmachine. Omdat ik graag een schep rietsuiker toevoeg ter bevordering van het rijsproces bij andere broden, deed ik dat bij dit brood ook. Vervolgens voegde ik de desem toe in de keukenmachine, de uiteindelijke deegbol heb soepel gekneed met de hand. Na 24 uur, maakte ik van het brood een mooie vorm voordat ik het in de oven legde. Even leek het door het extra kneden een klein broodje te blijven en dacht ik dat ik het gedeeltelijk verpest had. Echter in de oven begon het toch mooi te rijzen.
Dit desembrood is iets zachter dan de variant met roggedesem. Het is een zeer smakelijk brood met een aparte smaak die je na het eten nog even blijft proeven. (Dat heb ik normaal niet zo met andere broden, want meestal is vooral het beleg de hoofdsmaakmaker.)
In ieder geval een echte aanrader voor wie van een stevig brood houdt. Wij konden gisteravond laat niet wachten om ook dit resultaat te proeven en namen ieder twee boterhammetjes. Dit soort broden vullen én voeden zo enorm, dat we vanochtend helemaal geen honger hadden en er nog van vol zaten.

Het blijft een wondertje dat je met alleen water en meel zo’n heerlijk brood kunt maken. De kunst van het weglaten… dat blijkt toch elke keer weer de basis te zijn van veel keukengeheimen :) En natuurlijk ook het ontbreken van chemische hulpstoffen en puur biologisch meel. Al denk ik dat je met niet biologische tarwe ook wel zo’n resultaat kunt krijgen.

Posted in koken, Koken zonder vlees | Leave a comment

Mijn eerste desembrood + recept

Ik bak inmiddels alweer een lange tijd zelf dagelijks brood. Zelfgemaakte broden zijn zoveel lekkerder dan die van de meeste bakkers (wat eigenlijk raar is omdat zij juist de experts zouden moeten zijn). Mijn broodbakmachine staat in een doos op zolder te verstoffen, want ik vind de broden die ik kneed, al dan niet met de keukenmachine en vervolgens in de oven bak veel beter lukken en meer smaak hebben. Ik ben indertijd begonnen met broodmixen, maar maak daar ook geen gebruik meer van. Ik vind het leuker om zelf broden samen te stellen en bovendien bevatten de meeste mixen toch een hoop zout en chemische zooi zoals broodverbeteraar, waarvan het programma De keuringsdienst van waarde aantoonde dat het van haren van Chinezen gemaakt wordt. Ook zitten zulke mixen vol met andere onbestendigheden, zoals soja-vlokken, aardapppelmeel, verdikkingsmiddelen, afvalstoffen uit de bierindustrie en anti-oxidanten. Daarom maak ik liever zelf mijn mixen, grotendeels met biologische producten.
Hoewel ik vegetariër ben, geef ik de voorkeur aan veganistische broden, zonder boter, melk en eieren. Een enkele keer bak ik wel Italiaans geïnspireerde broden met kaas, zongedroogde tomaten, kappertjes, verse groene kruiden enz.

Ik heb allerlei broden gebakken, van focaccia’s, tot volkoren en notenbroden. Ook pizza-bodems, crumpets, flatbreads en naans bak ik zelf. Vaak begint dat met een recept van internet of uit een boekje dat ik daarna naar eigen smaak perfectioneer. Nog nooit heb ik me gewaagd aan desembroden, omdat ik altijd overal las dat dat vooral héél moeilijk is. Verkrijgbare desemmixen lijken niet op echte desem, zitten meestal ook weer vol troep en bevatten gist, een product dat je bij echte desem juist vermijdt! Toen ik toch eens zelf desem wilde proberen te maken, naar aanleiding van de documentaires over Brood van Robért van Beckhoven, las ik opnieuw diverse receptenpagina’s. En ja, desembrood leek toch wel vrij bewerkelijk en kan op honderden manieren gemaakt worden. Echter in de uitzending liet Robért zien dat het eigenlijk vrij simpel was. Hoewel hij zijn geheimen niet echt prijs gaf, werd me duidelijk dat desem een papje van water en meel is dat een tijdje moet rijpen en dat hij dat in plaats van gist gebruikte. Robért onthulde dat hij zijn broden 24 uur liet rijzen en daarna afbakte.
Ik legde alle recepten naast me neer en begon te experimenteren, met als leuke resultaat het brood dat je hierboven op de foto ziet. Ik zal hieronder beschrijven wat ik heb gedaan.

Het desem:
Desem moet rijpen in een schone, gesteriliseerde weckpot. Ik las op internet dat biologisch roggemeel en speltbloem zeer geschikt zijn om een basisdesem te maken. Ik heb daarom 2 potten gemaakt, van beide soorten. Voor het brood op de bovenstaande foto heb ik de rogge gebruikt.
Over desem valt veel te lezen. Simpel gezegd is het een papje van meel en water dat goed doorgeroerd wordt en dan vanzelf gaat bubbelen en gisten. Om je desem goed te houden, dien je deze iedere zoveel dagen even door te roeren en, afhankelijk van de conditie van je desem, af en toe wat te “voeren” met wat water en/of bloem (waar ik biologisch tarwemeel en/of spelt of rogge voor gebruik). Het spreekt voor zich dat dit uiterst schoon moet gebeuren en met een goed gereinigde lepel. Ik las dat het beter is als de temperatuur niet teveel schommelt en dat het daarom handig is de potten in de koelkast te plaatsen, al beweren anderen juist het tegendeel. Het klinkt een beetje engig, want er komen bepaalde bacteriën in het brouwsel en je moet in de gaten houden of je desem goed blijft. Iedere desem is weer anders omdat het rijpingsproces het gevolg is van allerlei factoren. Het moet fris ruiken, een beetje citroen-yoghurt achtig, begint je desem azijnachtig of zelfs naar terpentine te ruiken dan moet je het weggooien. Dat geldt ook voor de kleur. Het moet er uit blijven zien als een rijzende deegpap en geen rottingsverschijnselen vertonen. Als je desem niet meer goed is, kun je een nieuwe maken, maar het schijnt ontzettend lang goed te blijven als je maar regelmatig roert en voert.
De desem die ik voor mijn recept heb gebruikt, heeft zeven dagen gerijpt, maar de pot zit nog halfvol en blijft natuurlijk uitdijen. Hoewel ik allerlei manieren las om desem te maken, de ene nog ingewikkelder dan de andere, heb ik niet meer gebruikt dan bloem en water, puur op gevoel. Er zijn ook mensen die desems maken met fruitsappen, wijn of yoghurt, die het meerdere malen per dag doorroeren, laten rijpen op een warme plaats enz. Dat deed ik dus allemaal niet. Ik maakte een papje van roggemeel met water en van speltmeel met water in de weckpotten, plaatste het in de koelkast en roerde beide potten in zeven dagen in totaal zo’n 3 keer door. Mijn speltdesem leek iets te vochtig te worden na enkele dagen, waarna ik er wat biologisch tarwebloem doorheen mengde. Beide desems zijn gelukt en aangezien ik lees dat dat niet altijd goed gaat, denk ik dat veel mensen het zichzelf toch wat “te moeilijk” maken. Maar ik ben een beginner en dit is mijn eerste desembrood, dus wellicht kom ik over een tijdje tot andere conclusies.

Het brooddeeg:
Wie vaak brood bakt, kent de verhoudingen van de meeste broden. 100% meel, met in verhouding tot de hoeveelheid meel 60% water. Omdat je echter met desem werkt en daar ook vocht in zit, ben ik begonnen met het maken van een deeg van 400 gram tarwebloem, 200 gram water en een snuf zout. Op gevoel heb ik het aangevuld met wat water, tot er een soepele deegbal ontstond. Ik maakte het deeg in de keukenmachine en heb het daarna gekneed met 150 gram roggedesem uit de bovengenoemde weckpot tot er een elastisch deegje ontstond. De deegbal heb ik in een bebloemde kom gedaan en daarna de bovenkant van het deeg bestrooid met bloem en afgedekt met huishoudfolie. (Een rijsmand of een vergiet met een theedoek die niet met wasverzachter is gewassen, schijnt beter te werken.) Ik heb het deeg 24 uur laten rijzen bovenop de achterste hoek van onze grote koelkast. Een andere plek, uit de wind van opengaande buitendeuren en van een warme verwarming is natuurlijk ook prima 😉 Dat was alles.

Het brood bakken:
Uiteraard heb ik mijn brood van een eigen signatuurteken voorzien en het daarna afgebakken op een stuk bakpapier in de oven op 200 graden gedurende een klein uurtje. De keuken rook heerlijk en we konden haast niet wachten het te proeven.
Natuurlijk ga ik bij volgende pogingen verder experimenteren. Het brood 48 uur laten rijzen, zoals sommige bakkers adviseren, vaker tussendoor doorkneden, zoals in diverse recepten ook genoemd wordt en natuurlijk ook met desemmethodes.
Dit was echter een eerste leuk uitprobeersel. Het brood smaakt en ruikt heerlijk en lijkt op een combinatie van Duits, stevig brood met Brabants boerenrogge. Het kruimelt amper en valt niet uit elkaar bij het snijden.
Wie ook wat wil experimenteren met brood, raad ik aan te kijken naar de uitzendingen van Robért van Beckhoven. In deze uitzending komt desem uitgebreid aan bod:
Ik had overigens in januari het genoegen Robért een keer te ontmoeten (zie de foto onder dit artikel). Het is een zeer aardige, spontane kerel. Deze meesterbakker en meesterpatissier is een groot inspirator voor bakkers, maar ook voor thuisbakkers zoals ik. Het brood dat uit het bovenstaande probeersel is ontstaan, ga ik zeker vaker bakken. Hoe tof is het om een lekker, puur oerbrood te maken van water, meel en zout, zonder kunstmatige gist of bakpoeder! :)
© Recept van Monique Hendriks

blogfotorobert

Posted in koken, Koken zonder vlees | Leave a comment

Onze Dieren

Het werd weer eens tijd om wat leuke foto’s te maken van onze dieren.
Om te beginnen Pluis, die dit jaar ook al weer 11 wordt, maar nog steeds altijd super-actief is.

En Snoesje, die het dak van de kippenren vaak als hangmat gebruikt. Het leverde deze keer deze creatieve foto op:

Snoes houdt niet zo van de kou en vindt het leuk om even buiten te wandelen, als daarna de pootjes maar even gewarmd kunnen worden aan de kachel:

Pluis vindt niets leuker dan samen met de kippen muizen vangen:

Snoes… Je zou door deze foto kunnen denken dat ze niet helemaal spoort, maar er is geen kat die zoveel gekke bekken kan trekken dan zij:

Barry, die in april 11 wordt, is nog steeds een grote baby:

En hier nog even een crea-foto van Barry, alias Bartholomeus, Barbarus en Bartje:

Ons lieve Yangetje, dat altijd zo blij is als ze me ziet:

Mevrouwtje de Bruin, inmiddels al 14+ en daarom misschien wel één van de oudste kippen van Nederland.

Kroeltje en Yin die altijd alles samen doen:

Mini’tje, die helemaal niet dominant is aangelegd en als meisje toch altijd met een omhooggetrokken pootje piest:

Het was vriendschap op het eerste gezicht toen Mini en Vie elkaar ontmoet hebben en hun band is alleen maar sterker geworden. Mini maakte zelf deze keuze in het asiel en dat bleek dan ook de juiste te zijn. Is het geen schattig duo?

Barry kruipt er op zijn manier ook altijd een beetje bij:

Mini, die het altijd druk heeft als ze buiten is:

Toen we Vietje adopteerden wisten we niet wat haar uiteindelijke kapsel zou worden. Dat blijkt dus langharig te zijn:

Is het geen knapperdje met haar scheve shovel-bekkie?

Posted in Fotografie, Onze dieren, Opvangdieren | Leave a comment

Vegan Chocolade-Cupcakes

vegan-chocolade cupcakes

Eerder bakte ik deze week frambozencupcakes. Ik heb mijn recept ook omgezet in een veganistische variant, die ook zeer smakelijk is :) Altijd leuk om dingen uit te proberen, zeker als ze goed lukken 😉

Ik heb het volgende gedaan:

1 banaan in kleine stukjes gesneden (ter vervanging van ei) en deze in een kom gedaan met 4 eetlepels zonnebloemolie (ter vervanging van boter). 85 gram rietsuiker toegevoegd, 1 flinke eetlepel gezeefde cacao en dit goed doorgeroerd. Daarna 150 gram gezeefd bakmeel toegevoegd, een snufje zout en 100 ml amandelmelk. (De amandelmelk heb ik toegevoegd omdat boter naast vet ook vocht bevat en de olie alleen het vet verving.)
Dit heb ik goed doorgemixt met een mixer zodat het een cakebeslag werd.
Daarna heb ik 50 gram pure chocolade in stukjes gehakt en dat erdoor geroerd.
Om wat extra luchtigheid te krijgen heb ik er ook 1 flinke eetlepel bakingsoda doorheen geroerd.
Het was genoeg beslag voor 8 cupcakes, die ik in een op 180 graden voorverwarmde oven zo’n 20 minuten heb gebakken in papieren vormpjes in een muffin-bakblik.
Door de bakingsoda zijn ze hartstikke mooi gerezen.

Ik wilde een plantaardige topping maken met banaan. Ik ben daar dus maar een beetje mee gaan experimenteren en dat pakte goed uit.
Om een romig effect te krijgen heb ik Alpro Soja Cuisine opklopbaar met 4 theelepels rietsuiker opgeklopt. (Deze Alpro-opklopbare-variant is te vinden in de koeling bij de supermarkt.)
Ik heb 1 banaan in kleine stukjes gesneden en deze besprenkelt met het sap van een halve citroen, om te voorkomen dat de banaan bruin kleurt. Daarna heb ik de banaan door de soja gemixt met een flinke snuf kurkuma (geelwortel) om de plantaardige room op een natuurlijke manier wat extra bananenkleur te geven.
Het sap van de andere helft van de citroen heb ik vermengd met 2 eetlepels gezeefde maïzena en 1 eetlepel gezeefde poedersuiker. Maïzena moet verwarmd worden om op te stijven en dat deed ik in een klein pannetje (schuin op het vuur). Flink geroerd tot het dikker werd en dit door de soja gemixt met de mixer. Wie een nog wat stevigere topping wil, kan iets meer sap verwarmen en er een extra schep gezeefde maïzena doorroeren. De topping stijft op in de koelkast en heeft daar enkele uren voor nodig.

De topping kan op of naast de cupcake geserveerd worden, al dan niet bestrooid met wat cacao. (Zie de foto’s bovenaan.) Het combineerde lekker met de chocolade-bananensmaak van de cupcakes. Is ook een prima toetje. Je proeft absoluut niet dat er geen ei en geen boter in zit en de plantaardige topping heeft een romige bananensmaak. Bovendien is het op deze manier toch een beetje minder calorieën, omdat plantaardige room en zonnebloemolie veel minder calorieën bevatten dan b.v. slagroom en roomboter. Het is belangrijk om producten als bakmeel, cacao en maïzena goed te zeven, want je krijgt dan een veel mooier resultaat zonder klontjes. Scroll naar beneden voor een grotere foto.

© Dit is een recept van Monique Hendriks

choco-vegan

Posted in koken, Koken zonder vlees | Leave a comment

Frambozencupcakes met frambozentopping

Ingrediënten voor 6 tot 8 cupcakes
50 gram in stukjes gehakte witte chocolade
125 gram verse frambozen
150 gram zelfrijzend bakmeel
85 gram rietsuiker
85 gram roomboter
2 biologische eieren, op kamertemperatuur
2 1/2e el amandelmelk
1 el citroensap
snufje zout

Benodigdheden voor de botercrème
60 gram ongezouten roomboter
60 gram gezeefde poedersuiker
50 gram frambozen

Tussen de 25 en 40 minuten bakken op 180 graden in papieren vormpjes geplaatst in een cupcake-blik. Omdat er natte ingrediënten in zitten en ovens wat kunnen afwijken van temperatuur, kun je met een prikker testen of ze gaar zijn. Hieronder volgt het recept:

De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de frambozen schoon.
Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.
Zeef het bakmeel, voeg het zout en de rietsuiker toe en meng het goed door.
Voeg de gesmolten roomboter toe, het citroensap en de amandelmelk. Roer tot het een papje is.
Roer de eieren er stuk voor stuk door en zorg dat het een glad beslag wordt.
Weeg 50 gram frambozen af en halveer ze.
Hak de witte chocolade in stukjes.
Roer beide ingrediënten door het deeg.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes met een ijsbolletjesschep.

De topping:
Mix de roomboter smeuïg in een keukenmachine (middelhoge snelheid met de kneedhaak). Voeg daarna steeds een beetje poedersuiker toe.
Houd voor iedere cupcake 1 framboos apart om te garneren en voeg de rest van de frambozen, zo’n 50 gram, toe aan de botercrème in de keukenmachine. Meng tot een gladde roze massa. Laat de cupcakes afkoelen. Spuit een toefje botercrème op de cakejes en garneer met een framboos.

© Dit is een recept van Monique Hendriks

Posted in koken, Koken zonder vlees | Leave a comment

2e druk: “De horror van animal hoarding”

Inmiddels is de tweede druk van mijn boek “De horror van animal hoarding” bij iedere boekhandel verkrijgbaar.
Ik schreef dit boek naar aanleiding van wantoestanden die ik op verschillende plaatsen aantrof toen ik nog fulltime werkzaam was in de dierensector. Mijn boek is niet alleen interessant voor dierdeskundigen maar ook voor psychologen, maatschappelijk werkers en andere sociaal hulpverleners. Bovendien geeft het naasten van dwangmatige dierenverzamelaars ook een goed inzicht in het ziektebeeld.
Diverse keren heb ik medewerking verleend aan scripties en eindopdrachten van studenten uit de dierensector, variërend van dierenartsen tot dierverzorgenden. Het is prettig dat de diverse opleidingen en docenten de informatie zo goed opgepakt hebben en het boek toegevoegd hebben aan hun bibliotheken. De besproken praktijksituaties zijn (helaas) nog steeds actueel.

Naar aanleiding van dit boek verscheen op Lezerspunt de onderstaande recensie:
recensie-lezerspunt

Druk hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

3danimaltweededr-voor

Posted in Animal hoarding, Boeken | Leave a comment