Een portie natuur is gezond

Recent las ik het bericht dat Schotse artsen toestemming hebben gekregen om hun patiënten een portie natuur voor te schrijven met als reden dat de natuur in staat is om de bloeddruk te verlagen en het geluksgevoel te verhogen. Wie anderhalf uur in een bosrijke omgeving vertoeft, vertoont een afname van de hersenactiviteit die typisch geassocieerd wordt met depressie, waardoor depressieve gevoelens afnemen. Sinds ik in de Pyreneeën woon, kan ik beamen dat de natuur rust brengt, maar ook aanzet tot activiteit, want juist de bomen, de bergen, maar ook het dierenleven dat ons hier omringt, laat me dicht bij mezelf komen en maakt me enthousiast om creatief te zijn, door bijvoorbeeld te schrijven of te schilderen.

Steeds meer mensen merken dat ook verstilling wonderen verricht en tegenwoordig is dat een reden voor velen om een bezinningsperiode door te brengen in een klooster. Voor wie de kracht van rust en natuur wil ervaren, maar een verblijf in een klooster of in extreme afzondering een stap te ver vindt, is onze vakantieplek Le Petit Ermite wellicht ook een prettige optie. Wie hier komt om puur vakantie te vieren kan zich bijzonder goed vermaken in de omgeving met allerlei festiviteiten en bezienswaardigheden, maar voor rustzoekers zijn er ook tal van opties. De gîtes van Le Petit Ermite zijn namelijk gesitueerd aan de rand van een Frans Hameau, met uitzicht op een château en de Pyreneeën. Alleen al het uitzicht, dat ook vanuit het bed in de gîtes te zien is, schept al ruimte in je hoofd. De weidsheid van het landschap geeft een heel vrij gevoel waardoor je makkelijker dichter bij jezelf komt. Omdat vlak naast ons terrein zich de ingang bevindt naar het “Fôret des Fanges”, een meer dan duizend hectare groot oerbos, kun je jezelf dagelijks een wandeling cadeau doen van bijvoorbeeld anderhalf uur in de natuur.

Als je helemaal geen zin hebt om de omgeving te verkennen, maar liever werkt aan innerlijke processen en daar wat extra begeleiding bij wenst, dan zijn daar ook diverse mogelijkheden voor, bijvoorbeeld door intuïtief te schilderen, een ontspannende yoga-les te volgen of een Qi-Gong sessie in te plannen. Misschien wil je het wel allemaal doen en dagelijks een leuke activiteit hebben? Ook dat is mogelijk. Een bijkomend voordeel is dat zowel wij, als de externe aanbieders, schappelijke tarieven hanteren, waardoor je niet geconfronteerd wordt met een dure retraite-prijs. Een natuurhuisje huren op ons terrein kost 450 euro voor een week en je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt spenderen aan aanvullende activiteiten. Op die manier kun je jezelf een retraite geven en die exact zo vormgeven zoals jij dat wilt. Misschien samen met iemand anders die ook behoefte heeft aan een portie natuur?

Misschien zijn er dingen die je altijd al eens hebt willen doen, maar waar je gewoonlijk geen tijd voor vrij maakt? Roofvogels observeren, zoals de vale gieren en arenden die hier regelmatig rondcirkelen, schilderen of mooie foto’s maken? Ook dat kan heerlijk bij de gîte of in de nabije omgeving.

Verder zijn er hier prachtige plekken die uitnodigen tot bezinning. Je kunt bijvoorbeeld via een prachtige route vanuit de gîte naar het château van Puilaurens wandelen. Je kunt ook naar bijzondere kerkjes gaan, zoals de Notre Dame de Laval en het mysterieuze kerkje van Rennes-le-Château of wandelen door de Gorges van Galamus, waar de heremieten van oudsher al naartoe trokken om de diepten in zichzelf te doorgronden. Er zijn hier overal mooie bergen, en met name de berg van Bugarach is heel speciaal en wordt al sinds oude tijden vereerd. Ook de menhirs hier fungeren als fijne krachtplekken. Veel mensen komen op dit soort natuurplekken tot inzichten over hun leven, over zichzelf en over welke wegen zij in de toekomst willen bewandelen. Natuur, stilte en rust kan van grote betekenis zijn. Onthaasten en bezinnen op zijn tijd, komt je functioneren altijd ten goede. Wij wonen in het hoofdhuis op het terrein, waarin zich ook onze table d’hôtes bevindt, en we kunnen je van dienst zijn met tips als je dat wilt.

Neem eens een kijkje op de pagina van Le Petit Ermite, want in de Zuid-Franse Pyreneeën zijn er zeer uiteenlopende manieren om vakantie te vieren en een gîte op ons terrein, waar zich in totaal maar twee gîtes bevinden, kan misschien net de kleinschaligheid zijn die jij zoekt.

Geplaatst in Algemeen, Creatief, Cursussen, Fotografie, gîtes, Inspiratie, Schilderen, vakantie, wandelen | Een reactie plaatsen

La Dame Blanche – Puilaurens

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – De Witte Dame van Puilaurens
Article en français – La Dame Blanche de Puilaurens
Article in English – The White Lady of Puilaurens


De Witte Dame van Puilaurens

In mijn boek “Witte Vrouwen; Ze verschijnen. Ze spoken. Ze voorspellen.” beschrijf ik verschillende verhalen die wereldwijd over in het wit geklede, vrouwelijke verschijningen de ronde doen. Ik had nooit verwacht dat een verhaal over een dwalende spookvrouw één van de eerste dingen zou zijn die we te horen kregen bij het betreden van onze nieuwe Franse woonplaats. Het werd op zachte toon verteld met een knikbeweging in de richting van het château waarop we uitzicht hebben. Een toren, La tour de la Dame Blanche, herinnert aan het verblijf van Blanche in het kasteel en eert haar bijzondere verschijning. Wil je op vakantie komen in de nabijheid van dit legendarische kasteel, kijk dan eens op de website van Le Petit Ermite. Hieronder kun je een filmpje zien over deze Witte Dame.

animatieheremietkleiner
Back to top


La Dame Blanche de Puilaurens

Dans mon livre en néerlandais “Dames Blanches; elles apparaissent. Elles hantent. Elles prédisent”, je décris différentes histoires qui sont racontées à travers le monde à propos d’apparences féminines vêtues de blanc. Je ne m’attendais pas à ce que l’histoire d’une femme fantôme soit l’une des premières choses que nous avons entendues lorsque nous avons mis les pieds dans notre nouveau village français. Cela a été dit d’un ton doux avec un signe de tête en direction du château d’où nous avons vue. La tour de la Dame Blanche commémore le séjour de Blanche dans le château et son apparence particulière. Jetez un oeil sur le site Le Petit Ermite si vous voulez profiter des vacances dans les environs de ce château légendaire. Ci-dessous, vous pouvez voir une vidéo sur cette légende de la Dame blanche de Puilaurens.

animatieheremietkleiner
Back to top


The White Lady of Puilaurens

In my Dutch book “White Ladies; They Appear. They Haunt. They Predict.” I describe different stories that are told around the world about female appearances dressed in white. I never expected to hear a story about such a wandering ghost woman to be one of the first things we heard when we did set foot in our new French village. It was told in a soft tone with a nod in the direction of the château from which we have a view. A tower, La tour de la Dame Blanche, commemorates Blanche’s stay in the castle and honors her special appearance. Take a look at the website of Le Petit Ermite if you want to enjoy a holiday in the vicinity of this legendary castle. Below you can see a video about this White Lady legend of Puilaurens.

animatieheremietkleiner
Back to top

Geplaatst in Boeken, Emigratie, Inspiratie, Messages en langue française, Messages in the English language, Paravisie, Schrijfsels, Spiritueel, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Heilige Geometrie – Géométrie Sacrée – Sacred geometry

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Heilige Geometrie
Article en français – Géométrie Sacrée
Article in English – Sacred geometry


Heilige Geometrie

Deze documentaire gaat over de geheime geometrie van onze Zuid-Franse streek en is erg interessant.
Als je de docu met Nederlandse ondertiteling wilt bekijken, druk dan 2 keer op het tandwieltje. Selecteer eerst “automatisch vertalen” en druk dan de tweede keer om de Nederlandse ondertiteling te selecteren. Je krijgt dan een automatisch gegenereerde vertaling.

animatieheremietkleiner
Back to top


Géométrie Sacrée

Ce documentaire traite de la géométrie secrète de notre région, ce qui est très intéressant. Si vous souhaitez afficher le document avec des sous-titres français, appuyez deux fois sur la roue dentée. Sélectionnez d’abord “traduction automatique”, puis appuyez une deuxième fois sur pour sélectionner les sous-titres français. Vous recevrez ensuite une traduction automatiquement générée.

animatieheremietkleiner
Back to top


Sacred geometry

This documentary is about the secret geometry of our area, which is very interesting:

animatieheremietkleiner
Back to top

Geplaatst in Inspiratie, Messages en langue française, Messages in the English language, Nieuwsberichten, Spiritueel, vakantie, Wonen in Frankrijk | Reacties uitgeschakeld voor Heilige Geometrie – Géométrie Sacrée – Sacred geometry

La Forêt des Fanges

Vanuit ons terrein is er uitzicht op de bergen en het terrein grenst aan het Forêt des Fanges, een oud oerbos. Een sfeerimpressie via het filmpje hieronder:
***
From our terrain there is a view of the mountains and the terrain borders the Forêt des Fanges, an ancient primeval forest. An impression of the atmosphere via the video below:
***
De notre terrain, vue sur les montagnes et le terrain borde la Forêt des Fanges, une ancienne forêt. Une impression de l’atmosphère via la vidéo ci-dessous:

 

Geplaatst in Emigratie, Fotografie, gîtes, Inspiratie, Messages en langue française, Messages in the English language, Spiritueel, wandelen, Wonen in Frankrijk | Reacties uitgeschakeld voor La Forêt des Fanges

Intervisie – Intervision

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Intervisie in Zuid-Frankrijk
Article en français – Intervision dans le sud de la France
Article in English – Intervision in the South of France


Intervisie in Zuid-Frankrijk

Binnen sommige beroepstakken is het houden van intervisiemomenten verplicht, binnen andere sectoren is het soms gewenst. In een klein samengesteld groepje bespreken wat je bezighoudt tijdens de uitoefening van je vak, of een reflectiemoment inlassen om de deskundigheid te bevorderen binnen een organisatie of beroepsgroep, kan zeer verhelderend zijn. Vaak worden dit soort momenten van samenkomst tussen alle drukte door ingelast en hebben ze plaats in een saai kantoor. Zou het niet fijn zijn om af en toe eens een langere intervisie-periode in te lassen op een andere plek? Bijvoorbeeld in het zonnige Zuid-Frankrijk?

Le Petit Ermite is een vakantieplek met een terrein waarop twee tiny-houses staan. De lokatie is daardoor ook prima geschikt om met een groepje samen te komen om dilemma’s of problemen die werkgerelateerd zijn te bespreken, met name ten aanzien van bijvoorbeeld een thema. Uiteraard kunnen dit soort samenkomsten ook dienen als momenten om te brainstormen over bedrijfsontwikkelingen. Indien gewenst, kunnen wij u helpen om enkele extra overnachtingsplekken in de nabijheid te regelen.

Wij bemoeien ons uiteraard niet met uw processen. Momenten waarop u samen met uw groep besprekingen heeft, die bijvoorbeeld plaatshebben in en gîte, in het bos of in een zitje of op de ligstoelen op ons terrein, kunt u zelf vormgeven. Maar wat we wel kunnen organiseren is dat we uw samenkomst van bijvoorbeeld enkele dagen kunnen voorzien van extra activiteiten, denk hierbij aan een intuïtief schildermiddag, waarbij gevoelens uitgedrukt kunnen worden in verf of aan een ontspannende Qi-Gong sessie die een extern docent op ons terrein kan verzorgen. De natuur is hier een inspiratiebron en biedt extra ontspanning om tot goede inzichten te komen. Daarnaast is er de mogelijkheid om ’s avonds te dineren in onze table d’hôtes of bij restaurants in de omgeving.

Neemt u gerust contact op als u interesse heeft om bij Le Petit Ermite een intervisiebijeenkomst te plannen met een klein groepje, zodat wij u kunnen helpen bij de vormgeving indien u dat wenst.


Back to top


Intervision dans le sud de la France

Mes excuses pour les erreurs grammaticales. Nous sommes des Néerlandais qui vivons en France.
Des moments d’intervision sont nécessaires dans certains secteurs professionnels, alors que dans d’autres cela est parfois souhaitable. Insérer un moment de réflexion pour augmenter votre expertise au sein d’une organisation ou d’un groupe de professionnels peut s’avérer très instructif. Souvent, ces moments de rassemblement sont insérés entre tous les moments d’activité professionnelle et se déroulent dans un bureau ennuyeux. Ne serait-il pas intéressant d’insérer de temps en temps une période d’intervision plus longue dans un autre lieu? Par exemple dans le sud ensoleillé de la France?

Le Petit Ermite est un lieu de vacances avec deux petites maisons. Par conséquent, le lieu est également idéal pour se réunir avec un petit groupe afin de discuter de dilemmes ou de problèmes liés au travail, en particulier en ce qui concerne par exemple un thème. Si vous le souhaitez, nous pouvons vous aider à organiser des places supplémentaires pour les personnes séjournant à proximité. Bien entendu, ces types de réunions peuvent également servir de moments de réflexion sur les développements commerciaux de votre entreprise.

Bien sûr nous n’intervenons pas dans vos processus. Vous pouvez créer vos propres moments au cours desquels vous et votre groupe discutez, ce qui peut se dérouler dans un gîte, dans le forêt ou dans un coin salon ou sur des chaises longues sur notre terrain. Mais ce que nous pouvons organiser, c’est que nous pouvons vous proposer des activités supplémentaires, telles qu’un après-midi de peinture intuitive, où les sentiments peuvent être exprimés sous forme de peinture, ou une séance de Qi-Gong relaxante de notre site pouvant être organisée par un enseignant externe. L’environnement naturel est une source d’inspiration ici et peut vous offrir la détente nécessaire. De plus, il y a la possibilité de dîner le soir à notre table d’hôtes ou dans les restaurants de la région.

N’hésitez pas à nous contacter si vous souhaitez organiser une réunion intervision avec un petit groupe au Petit Ermite, afin que nous puissions vous aider dans l’organisation de celle-ci.


Back to top


Intervision in the South of France

Intervision moments are required in some professional sectors, while in other sectors it is sometimes desirable. Discussing in a small group what you experience while practicing your profession, or inserting a moment of reflection to increase your expertise within an organization or professional group, can be very enlightening. Often these moments of gathering are inserted between all the busy business moments and take place in a boring office. Wouldn’t it be nice to occasionally insert a longer intervision period in another location? For example in the sunny South of France?

Le Petit Ermite is a vacation spot with two tiny houses. As a result, the location is also ideal for gathering with a little group to discuss dilemmas or problems that are work-related, in particular with regard to, for example, a theme. If desired, we can help you arrange some extra places for people to stay in the vicinity. Of course these kinds of meetings can also serve as moments for brainstorming about business developments.

 

We of course do not interfere with your processes. You can create your own moments during which you and your group discuss, which can take place in a gite, in the forest or in a sitting area or on the sun loungers on our grounds. But what we can organize is that we can provide you extra activities, such as an intuitive painting afternoon, where feelings can be expressed in paint on a canvas, or a relaxing Qi-Gong session that an external teacher on our site can organize. The natural environment is a source of inspiration here and can offer you the relaxation to come to good insights. In addition, there is the possibility to dine in the evening in our table d’hôtes or at restaurants in the area.

Do not hesitate to contact us if you are interested in planning an intervision meeting with a small group at Le Petit Ermite, so that we can help you with the organization of it.


Back to top

Geplaatst in Algemeen, gîtes, informatie voor bedrijven, Inspiratie, Messages en langue française, Messages in the English language, wandelen | Reacties uitgeschakeld voor Intervisie – Intervision

Bugarach

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Fotoreportage Bugarach
Article en français – Reportage photo de Bugarach
Article in English – Photo report Bugarach


Fotoreportage Bugarach

Er gaat geen maand voorbij zonder dat we even bij de Pic du Bugarach gaan kijken, de mysterieuze berg die dit deel van de Pyreneeën domineert en op een steenworp afstand ligt. Dat deze heilige berg belangrijk was in de geschiedenis, blijkt al uit het gegeven dat veel kerken in deze regio een uitkijkpost hebben die op de Bugarach is gericht. Niet alleen het bekende kerkje van Rennes-le-Château, maar ook de nabij ons gelegen, zeer speciale Notre Dame de Laval. De Notre Dame die voorheen toebehoorde aan de Tempeliers, beschikt over een achthoekige ruimte boven de toren (in het codeschrift van de Tempeliers een symbool voor de Heilige Graal) die ook prachtig zicht biedt op de Bugarach.
Ook voor de Kelten was deze berg belangrijk, mijns inziens met name in relatie tot godin Nehalennia. Wie daar meer over wil lezen, verwijs ik graag door naar mijn artikel: De Vergeten Maangodin.

In de regio geniet de berg ook bekendheid als “lichtberg” en “ufo-berg”. Het is een plek waar zich vaak prachtige lenslichtwolken vormen, die soms aangezien worden voor vliegende schotels. Maar het is ook een plek waar velen vreemde fenomenen zien, die niet zelden de Franse pers bereiken. Bij de Bugarach gebeurt altijd wel iets. Een vreemd fenomeen, een bijzondere ontmoeting met een vakantieganger of bewoner uit de regio en het zien van de prachtige dieren die er leven. Het is met recht een mystieke locatie. Hieronder volgt een fotoreportage die ik afgelopen zondag maakte tijdens een ronde om de berg. De eerste foto’s zijn van de berg op afstand en bij de daaropvolgende foto’s zoom ik in op een aantal bijzondere structuren die leiden tot diverse hypothesen. De Pic de Bugarach is een omgekeerde berg. De structuren onderaan de berg zijn jonger dan de miljoenen jaren oude delen daarboven.

bugarach1
bugarach2
bugarach3
bugarach4
bugarach5
bugarach6
bugaver1
bugaver2
bugaver3
bugaver4
bugaver5
bugaver6
bugaver7
bugaver8
bugaver9
bugaver10
bugaver11
bugaver12

banner-stilstaand
Back to top


Reportage photo de Bugarach

Pas un mois ne passe sans nous rendre visite au Pic du Bugarach, la montagne mystérieuse qui domine cette partie des Pyrénées et n’est pas loin de chez nous. Le fait que de nombreuses églises de cette région aient un point de vue sur cette montagne sacrée, montrer que la montagne était importante dans l’histoire. Non seulement les églises bien connues comme celle-ci ou Rennes-le-Château ont vue sur la montagne, mais aussi la très spéciale Notre-Dame de Laval, située à proximité de nous. La Notre-Dame, qui appartenait auparavant aux Templiers, dispose d’un espace octogonal au-dessus de la tour (symbole du Saint Graal dans le code des Templiers) qui offre également une vue magnifique sur le Bugarach. Cette montagne était également importante pour les Celtes, à mon avis surtout en ce qui concerne la déesse Nehalennia.

La montagne est tres connue dans la région. C’est un endroit où de beaux nuages ​​de lentilles se forment souvent, qui sont parfois confondus avec des OVNIS. Mais c’est aussi un endroit où beaucoup de gens voient des phénomènes étranges, dont on parle souvent dans la presse française. Il se passe toujours quelque chose au Bugarach. Un phénomène étrange, une rencontre particulière avec des personnes agréables qui sont en vacances ou vivent dans notre région, et voir les beaux animaux qui vivent à la montagne est aussi très agréable. C’est vraiment un endroit mystique. Ci-dessous, j’ai placé un reportage photo que j’ai fait dimanche dernier lors d’un tour de la montagne. Les premières photos sont la montagne lointaine et avec les photos suivantes, je fais un zoom sur un certain nombre de structures spéciales qui conduisent à diverses hypothèses. Le Pic du Bugarach est une montagne à l’envers. Les structures au bas de la montagne sont plus jeunes que les parties âgées de plusieurs millions d’années.

bugarach1
bugarach2
bugarach3
bugarach4
bugarach5
bugarach6
bugaver1
bugaver2
bugaver3
bugaver4
bugaver5
bugaver6
bugaver7
bugaver8
bugaver9
bugaver10
bugaver11
bugaver12

banner-stilstaand
Back to top


Photo report Bugarach

Not a month goes by without for us without visiting the Pic du Bugarach, the mysterious mountain that dominates this part of the Pyrenees and is not far away from our home. That this sacred mountain was important in history is already apparent from the fact that many churches in this region have a lookout point that focuses on the Bugarach. Not only well-known churches like that of Rennes-le-Château, but also the very special Notre Dame de Laval, which is located near us. The Notre Dame, which previously belonged to the Knights Templar, has an octagonal space above the tower (a symbol of the Holy Grail in Templars’ code) that also offers a beautiful view of the Bugarach.
This mountain was also important for the Celts, in my opinion especially in relation to goddess Nehalennia. For those that want to read more about my opinion on this subject, i would like to refer to my article: The Forgotten Moon Goddess.

The mountain is also known in the region as “light mountain” and “ufo mountain”. It is a place where beautiful lenslight clouds often form, which are sometimes mistaken for UFOs. But it is also a place where many people do see or experience strange phenomena, which often is spoken about in the French press. Always something happens at the Bugarach. A strange phenomenon, a special encounter with nice persons that are on holiday or living in our area, and also seeing the beautiful animals that live there is also very nice. It is truly a mystical location. Below i placed a photo reportage that I made last Sunday during a tour around the mountain. The first photos are of the distant mountain and with the subsequent photos I zoom in on a number of special structures that lead to various hypotheses. The Pic du Bugarach is an upside-down mountain. The structures at the bottom of the mountain are much younger than the millions of years old parts above.

bugarach1
bugarach2
bugarach3
bugarach4
bugarach5
bugarach6
bugaver1
bugaver2
bugaver3
bugaver4
bugaver5
bugaver6
bugaver7
bugaver8
bugaver9
bugaver10
bugaver11
bugaver12

banner-stilstaand
Back to top

Geplaatst in Emigratie, Fotografie, gîtes, Inspiratie, Messages en langue française, Messages in the English language, Paravisie, Spiritueel, vakantie, wandelen, Wonen in Frankrijk | Getagged , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Goede reis lieve Barry

barry goede reis

Het zat er al een tijdje aan te komen… Je liep niet meer zo goed met je strammer wordende botjes en je was ook al extreem oud voor een Newfoundlander, want je was net de 13 gepasseerd… En dan gebeurt het toch ineens en lukte het allemaal gewoon niet meer. Een hartaanval, een attack, draaiende oogjes en niet meer kunnen. Plotsklaps gebeurde dit alles tegelijk. Het moment dat jouw einde was aangebroken, werd daardoor wel meteen pijnlijk duidelijk, niet alleen voor ons maar ook voor jou. En alles is vredig gegaan, dankzij een ontzettend lieve Franse dierenarts die meteen voor je klaarstond en die ons vertelde dat ze nog niet eerder een hond van jouw ras met zo’n hoge leeftijd had gezien. Ze nam uitgebreid de tijd om jou op een waardige manier naar je nieuwe voortbestaan te leiden.

En terwijl onze tranen vloeiden, schoten er gedachten over jouw voorbije leven aan ons voorbij. Het moment waarop je bij ons kwam, agressief en onhandelbaar omdat je drie jaar had doorgebracht in een afgesloten tuin. En we dachten aan de veranderingen die je ondergaan had en hoe je een goede vriend van ons bent geworden. Het is ook mooi geweest dat je onze emigratie hebt meegemaakt en toch nog fijn anderhalf jaar in Frankrijk hebt kunnen genieten, waarbij je vooral het stokbrood erg kon waarderen, want dat wilde je iedere dag zo graag meermaals hebben.

Het afscheid gaan we zo snel mogelijk vergeten, door te denken aan de mooie herinneringen die je achterliet. Je hebt een fijn leven gehad, in goede gezondheid en met gezelligheid van je dierenvriendjes en ons om je heen. Je hebt kunnen veranderen, groeien, leren en oud mogen worden. Ondanks je slechte levensstart, heb je daarna een voorbeeldig hondenleven geleid en veranderde je van een Barbaar-Barry in een lieve Barry-Beer. Je had duidelijk je voorkeuren voor wie je wel en niet mocht, maar het is fijn dat er ook Franse buren waren die vandaag schreven:  Nous sommes triste pour votre gentil chien et partageons votre peine avec émotion. Je maakte in sommige mensen toch iets los met je verschijning en manier van doen, vooral omdat je door je leeftijd hier in Frankrijk een Grand-Père Barry werd en je gedroeg als een vriendelijke opa voor de kleine hondjes Vie en Mini, op goede voet stond met de katten en zelfs met voor jou minder bekende mensen die een andere taal spraken.

Goede reis, lieverdje, we zien elkaar wel weer terug en doe van ons de groetjes aan alle schatjes die je daarboven treft.  Veel licht op jouw pad gewenst en we hopen dat het Franse Fête de la Victoire dat hier vandaag gevierd wordt, voor jou ook een overwinning mag zijn.

 

Geplaatst in Algemeen, Onze dieren | Een reactie plaatsen

Wielrennen in de Pyreneeën

Vanuit Le Petit Ermite kunt u diverse routes fietsen langs pitoreske dorpjes, maar u kunt er ook voor kiezen om te genieten van de wat ruigere natuurgebieden in de Zuid-Franse Pyreneeën waar u bijna niemand tegenkomt. Een groot voordeel van het opzoeken van deze gebieden met gezonde berglucht, is dat ondanks dat er zelden auto’s rijden, er toch heel goed begaanbare wegen zijn. U kunt uw fiets(en) ’s nachts stallen in onze garage en heerlijk overnachten in een gîte met een keukenhoek, een eigen badkamer met inloopdouche en toilet. Heeft u na een actieve fietsdag geen zin om zelf te koken, dan bieden wij u een aantal dagen per week de mogelijkheid om vegetarisch te dineren in onze table d’hôtes. Voor meer informatie kunt u kijken op Le Petit Ermite en hieronder kunt u foto’s zien van de mooie natuur die u vanuit onze accommodatie binnen handbereik hebt en waar u natuurlijk ook heerlijk kunt wandelen.

wielrennen6

wielrennen1 wielrennen2 wielrennen3 wielrennen4 wielrennen5 wielrennen7 wielrennen8 wielrennen9 wielrennen10

banner-stilstaand

 

Geplaatst in Algemeen, Fotografie, gîtes, mountainbiken, Nieuwsberichten, vakantie, wandelen, wielrennen, Wonen in Frankrijk | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

info voor therapeuten / info for therapists

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Le Petit Ermite is ook een interessante locatie voor therapeuten
Article in English – Le Petit Ermite is also an interesting location for therapists


Le Petit Ermite is ook een interessante locatie voor therapeuten

therapie-blog1Le Petit Ermite is een kleinschalige vakantieplek die bestaat uit twee 2-persoons gîtes die gesitueerd zijn op het terrein waar ook het huis van de eigenaren zich bevindt. Dit maakt dat onze plek niet alleen dienst kan doen als vakantielocatie, maar ook zeer geschikt is voor hen die individuele therapieën aanbieden. Denk hierbij aan retraites met cliënten, bijvoorbeeld voor psychotherapie, natuurcoaching, meditatieve retraites, vitaliteitsweken, begeleid wandelen enzovoort. Voor intensieve coachings-projecten bieden wij u, wanneer beide gîtes gelijktijdig verhuurd worden, een rustgevend terrein. Terwijl u in de ene gîte verblijft en uw cliënt in de andere, heeft u toch beide volop privacy. Werkt u liever met een iets grotere groep dan kunt u ook contact met ons opnemen, zodat wij met u opties doornemen over andere overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van ons terrein.

therapie-blog-hermitageU kunt met uw cliënten prachtige wandelingen maken in de regio. Het aan ons terrein grenzende bos (het Foret des Fanges) dat maar liefst meer dan 1000 hectare groot is, kan daar ook in betrokken worden en een wandeling naar het oude château van Puilaurens is ook prachtig. Er zijn in deze regio door het Office de Tourisme ook diverse (lange) wandelroutes uitgestippeld, waar u ook gebruik van kunt maken en informatie over kunt opvragen. U kunt met uw cliënt(en) ook uitstapjes maken, waarbij wij u kunnen voorzien van passende tips, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u bijvoorbeeld als reïncarnatietherapeut een vorig kathaars leven wilt onderzoeken, zullen deze tips anders zijn dan wanneer u een cliënt met HSP begeleidt en daarbij stilte-plekken wilt ervaren. In dit gebied bevinden zich ook verschillende oude kerken en bijzondere bergen die innerlijke verstilling kunnen bekrachtigen.

Verder is het mogelijk om uw activiteiten te laten ondersteunen door anderen. Dat kan afwisseling bieden voor uw cliënt(en) en tevens voor u als therapeut dienstdoen als een persoonlijk rustmomentje. Denk hierbij aan intuïtief schilderen (verzorgd door Monique), yoga-oefeningen (verzorgd door extern docent Remy) of Qi-Gong of Boeddhistisch chanten (verzorgd door onze buurvrouw Laure).

table d'hôtesIn het woonhuis van de eigenaren is een table d’hôtes gevestigd die alleen ’s avonds geopend is, waardoor het mogelijk is om daar vegetarisch te dineren en waarover voordat u een verblijf bevestigt afspraken kunnen worden gemaakt. Neemt u gerust contact met ons op als u mogelijkheden wilt bespreken.

www.lepetitermite.fr

Back to top


Le Petit Ermite is also an interesting location for therapists

therapie-blog1Le Petit Ermite is a small-scale vacation spot with two 2-person gîtes that are situated on the site where the owners’ house is also located. This means that our place can not only serve as a holiday location, but is also very suitable for those who offer individual therapies. Think of retreats with clients, for example for psychotherapy, nature coaching, meditative retreats, vitality weeks, guided walking and so on. Intensive coaching projects offer you, when both gîtes are rented out simultaneously, a peaceful site. While you stay in one gîte and your client in the other, you both have plenty of privacy. If you prefer to work with a slightly larger group, you can also contact us so that we can discuss options with you about other accommodation options in the vicinity of our site.

therapie-blog-hermitageYou can make wonderful walks in the region with your clients. The forest that borders our site (the Foret des Fanges), which is no less than 1000 hectares in size, can also be involved and a walk to the old château of Puilaurens is also wonderful. In this region, the Office de Tourisme has also mapped out various (long) walking routes, which you can also use and request information about. You can also make trips with your client(s), whereby we can provide you with suitable tips, depending on your wishes. For example, if you want to examine a previous Cathar life as a reincarnation therapist, these tips will be different than when you guide a client with HSP and want to experience silence spots. In this area there are also several old churches and special mountains that can reinforce inner stillness.

It is also possible to have your activities supported by others. This can offer variety for your client(s) and also serve as a moment of rest for you as a therapist. Think of intuitive painting (provided by Monique), yoga exercises (provided by external teacher Remy) or Qi-Gong or Buddhist chanting (provided by our neighbor Laure).

table d'hôtesThere is a table d’hôtes in the house of the owners, which is only open in the evenings, making it possible to have a vegetarian dinner there and for which you can make arrangements before you confirm a stay. Do not hesitate to contact us if you want to discuss options.

www.lepetitermite.fr

 

Back to top

Geplaatst in Creatief, Cursussen, Inspiratie, Messages in the English language | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Pallets – Palettes

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Creatief met pallets
Article en français – Creative avec des palettes
Article in English – Creative with pallets


Creatief met pallets

blogfotopallets

Op het terrein van Le Petit Ermite hebben we hard gewerkt. Het nadeel is dat verbouwen altijd een hoop verpakkingsmateriaal met zich meebrengt, waaronder pallets. Ze bleven een tijdje in de tuin liggen en tja, wat doe je ermee? Hieronder kun je zien wat ik, met een beetje assistentie van Jean, ervan gemaakt hebt. Want zeg nou zelf… weggooien is toch zonde als je er zoiets leuks mee kunt maken?

blogfotozagen

Met een beetje zagen onder toeziend oog van opa Barry en poes Pluis…

blogschroeven

En met wat geschroef in de buitenlucht…

blogbank

Ontstonden er al vrij snel een salontafel en een bank.

blogperkoleum

Nog even een laagje Perkoleum erop en… tadaaaaa…

blogbankgeschilderd

Le Petit Ermite heeft er in ieder geval weer een leuk schaduwrijk zitje bij waar onze gasten gebruik van kunnen maken.

bank met kussens kleiner

animatieheremietkleiner
Back to top


Creative avec des palettes

blogfotopallets

Nous avons travaillé dur sur le site de Le Petit Ermite. L’inconvénient est que la rénovation implique toujours beaucoup de matériaux d’emballage, y compris des palettes. Les palettes ont fait des piles dans le jardin pendant un moment, et bien, que pouvez-vous faire avec ces vieilles palettes? Ci-dessous, vous pouvez voir ce que j’en ai fait avec l’aide de Jean. Il ne sert à rien de les jeter quand on peut s’amuser avec quelque chose.

blogfotozagen

Avec un peu de travail avec une scie sous l’œil vigilant de notre grand-père Barry et notre chat Pluis…

blogschroeven

Et avec quelques vis dans l’air extérieur…

blogbank

Très rapidement, une table basse et un canapé ont été créés.

blogperkoleum

Juste une couche de Perkoleum dessus et… tadaaaaa…

blogbankgeschilderd

Le Petit Ermite a un autre joli nouveau siège ombragé que nos vacanciers peuvent utiliser.

bank met kussens kleiner

animatieheremietkleiner
Back to top


Creative with pallets

blogfotopallets

We have worked hard on the site of Le Petit Ermite. The disadvantage is that renovation always involves a lot of packaging material, including pallets. The pallets formed piles in the garden for a while, and well, what can you do with those old pallets? Below you can see what I made of it with a little assistance from Jean. There is no use of throwing them away when you can make something fun with them.

blogfotozagen

With a littlebit of saw work under the watchful eye of grandfather Barry and cat Pluis…

blogschroeven

And with some screws in the outside air…

blogbank

Quite quickly a coffee table and sofa were created.

blogperkoleum

Just a layer of Perkoleum on it and… tadaaaaa…

blogbankgeschilderd

Le Petit Ermite has at least another nice new shady seat that our guests can use.

bank met kussens kleiner

animatieheremietkleiner
Back to top

Geplaatst in Algemeen, Creatief, Emigratie, Inspiratie, Nieuwsberichten, Wonen in Frankrijk | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen