Mooie quote

Geplaatst in Inspiratie, Spiritueel | Een reactie plaatsen

Tour de France 2021 in Lapradelle

Op zaterdag 10 juli 2021 passeert de Tour de France ons dorp Lapradelle om 14.30. Voor iedereen een uitgelezen kans om de Tour van dichtbij mee te maken.
Bij Le Petit Ermite verhuren wij twee 2-persoons huisjes die uitzicht hebben op het prachtige Chateau van Puilaurens, dat op de valreep staat om UNESCO-erfgoed te worden. In beide huisjes bevindt zich een badkamer met inloopdouche en toilet. In het zit-slaapgedeelte treft u een kitchenette. U heeft prachtig uitzicht op de bergen en Lapradelle bevindt zich op korte loopafstand van ons terrein. Kijk op onze website voor meer informatie en neem gerust contact met ons op wanneer u een verblijf wilt boeken tijdens de Tour de France of in een andere periode. Veel collega-verhuurders verhogen hun prijzen tijdens dit soort speciale evenementen, maar dat doen wij niet. Het gehele jaar door betaalt u bij ons dezelfde tarieven, maar wij hanteren wel een minimale huurperiode van 3 overnachtingen voor onze gîtes.
Misschien tot ziens!

Geplaatst in Algemeen, gîtes, Tour de France | Een reactie plaatsen

Weg met alle censuur!

Zolang we allemaal in systemen blijven zitten waar censuur wordt toegepast, houden we zelf een hoop ellende in stand en zijn we daar dan ook mede verantwoordelijk voor. Censuur is altijd het begin van een hoop ellende geweest door de hele geschiedenis heen.

Inmiddels hebben wij het Twitter-account verwijderd en zijn wij overgestapt naar Parler. Parler is net zoiets als Twitter, maar dan zonder censuur. Op Parler delen wij berichtjes over ons leven in Frankrijk, over de mystieke omgeving waar wij wonen en waar wij ook twee 2-persoons gîtes verhuren. Onze Parler-pagina is dus geheel gewijd aan onze bedrijfsactiviteiten.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Découvrir et pratiquer la Peinture Intuitive….atelier libre – photo impression

Une journée de peinture intuitive très réussie avec neuf participants. – Een zeer geslaagde intuïtief schilderdag met negen deelnemers.

Geplaatst in Creatief, Cursussen, Inspiratie, Messages en langue française, Schilderen, Spiritueel, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Château de Puilaurens

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Interview met onze burgemeester
Article en français – Entretien avec notre maire
Article in English – Interview with our mayor


Interview met onze burgemeester

Speciaal voor hen die goed Frans spreken en het leuk vinden om wat meer te horen over het château van Puilaurens zijn hier twee interviews te beluisteren. Druk op de onderstaande twee links.

Interview met onze burgemeester.

Interview met Mvr. Duhil over deze regio.

animatieheremietkleiner
Back to top


Entretien avec notre maire

Surtout pour ceux qui aiment en savoir plus sur le château de Puilaurens, deux interviews peuvent être entendues ici. Appuyez sur les deux liens ci-dessous.

Entretien avec notre maire.

Entretien avec Mvr. Duhil sur cette région.

animatieheremietkleiner
Back to top


Interview with our mayor

Especially for those who speak good French and like to hear more about the château of Puilaurens, two interviews can be heard here. Press the two links below.

Interview with our mayor.

Interview with Mvr. Duhil about this region.

animatieheremietkleiner
Back to top

Geplaatst in gîtes, Messages en langue française, Messages in the English language, vakantie, wandelen, Wandelen-Hiking-Randonnee | Een reactie plaatsen

Diertjes op de weg

Soms vragen mensen wel eens hoe al dat groen dat op de bergen groeit wordt bijgehouden… Je kunt het in het onderstaande filmpje zien. Paardjes en koeien worden in de moeilijker bij te houden gebieden losgelaten en die eten daar alles kaal. Hier in de bergen weet men hoe belangrijk dieren zijn en het geeft de dieren de mogelijkheid om een vrijer leven te hebben. Ik vind het altijd leuk om even bij de dieren te kletsen.

 

 

Geplaatst in Algemeen, Emigratie, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Feestje in Fenouillet

Een klein dorpsfeestje in Fenouillet… Omdat we door de Fransen inmiddels “geadopteerd” zijn, zoals ze zelf zeggen, worden we nu ook uitgenodigd op andere plaatselijke dorpsfeestjes in kleine dorpjes om ons heen 🙂 Eten, drinken, lekker kletsen en een mooie maan in de bergen.

 

Geplaatst in Emigratie, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Oefenen met de Franse taal

Wie een beetje wil oefenen met de Franse taal kan deze links benutten:


Geplaatst in Algemeen, Cursussen, Emigratie, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Mantra’s zingen in de bergen

Af en toe komen we met onze Franse vriendengroep samen in de bergen. Soms vieren we feest, maken we muziek of discussiëren we wat over interessante onderwerpen. Deze keer hebben we met zijn allen mantra’s gezongen. Altijd sluiten we het af met een Auberge Espanol, wat betekent dat ieder een gerecht maakt, waardoor we na afloop van de activiteit een groot buffet hebben. Het zijn allemaal zo’n lieve mensen en wat hebben we het steeds gezellig 🙂

Geplaatst in Algemeen, Emigratie, Spiritueel, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Pommes Bleues: ParaVisie-artikel

Je kunt via deze link mijn artikel lezen over Pommes Bleues, de speciale Blauwe Appeldag in Rennes-le-Château die plaatsheeft op 17 januari. Druk op de artikelen-sectie voor meer online te lezen artikelen.

 

Geplaatst in Paravisie, Schrijfsels, Spiritueel, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen