Walk4Dogs

Soms zijn er van die mensen die andere organisaties willen helpen. Mensen zoals Bas, Noud en Guido. Het drietal zet zich in voor de noodlijdende honden in de Oekraïne, middels een wandeling die “De herinnering van het lijden” is gedoopt. Vandaag, 16 december, is een loodzware tocht van 110 km door de Ardennen aangevangen. Veel bedrijven en donateurs sponsoren hun tocht. Het hele bedrag dat zij bijelkaar hebben gesprokkeld, wordt overgemaakt naar Hundehilfe Ukraine. Deze organisatie helpt honden die de dupe zijn van het EK voetbal 2012.

Honden die de dupe zijn van voetbal? hoor ik u denken. Ja, de straten worden “schoongeveegd”, honden worden vergast, doodgeknuppeld, vergiftigd of verbrand in crematoria op wielen, omdat alles “netjes” moet zijn zodra het EK voetbal gaat beginnen. Hundehilfe Ukraine heeft twee noodasielen opgezet, heeft vrijwilligers die dieren op straat voeden, verzorgen en castreren en de organisatie helpt oude, zieke en gehandicapte honden aan een opvangadres. Op scholen proberen zij kinderen dierenliefde bij te brengen. Vier keer per jaar rijdt de voorzitster naar de Oekraïne om projecten te controleren en begeleiden en om hulpgoederen te brengen. De meeste honden worden in Duitsland herplaatst omdat er in de Oekraïne weinig mensen bereid zijn om dieren te adopteren. Kijk voor meer informatie op Walk4Dogs.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord