Vegetarische spare-ribs

Spare-ribs zijn gekruide varkensribben die mensen gewoonlijk grillen of bakken. Het is me gelukt om een vegetarische variant daarvan te maken die prima smaakt en daarom wil ik mijn recept graag delen.

Je hebt nodig voor 2 personen:
Drie pakjes vegetarische filet (verkrijgbaar bij de AH)
2 flinke eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels bloemenhoning (die doorzichtige)
2 theelepels rietsuiker
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de 6 filets in reepjes en bak ze licht aan in een pan met wat olie.
Doe de ketchup, bloemenhoning, suiker en een klein beetje olie in een kommetje en roer dit tot een glad mengsel.
Neem een platte bakvorm met een opstaand randje, bijvoorbeeld een bakvorm voor vlaai.
Vet deze in met wat olie en plaats hier je filets op. Verdeel het ketchup-honingmengsel over de reepjes met een lepel en plaats het in de oven. Na ongeveer 20 minuten (kan iets langer zijn, afhankelijk van het merk ketchup dat je gebruikt) zijn je spare ribs klaar. Het mengsel vormt een krokant laagje dat zodra ze klaar zijn aan spare ribs doet denken.

Serveer lekkere salades en stokbrood en/of friet.
Ik heb het op de foto hieronder geserveerd met:
– Knoflooksaus: gemaakt van 3 tenen knoflook, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayo, dille en wat groene kruiden.
– Een prei salade: 1 prei in hele dunne ringen, half potje zilverui, half doosje gebakken vegetarisch spek, klein rood uitje met een dressing gemaakt van yoghurt, mayo en peper en zout.
– Een blue-cheese notensalade: een stukje blue cheese verbrokkelen, walnoten, ijsbergsla, tomaten, komkommer en een dressing op basis van cocktailsaus.
– Stokbrood met kruidenboter, gemaakt van biologische roomboter met verse groene kruiden (basilicum, bieslook), een fijngesneden klein stukje zoete puntpaprika, kerriepoeder en oregano.
Smakelijk!

© Recept van Monique Hendriks

This entry was posted in koken, Koken zonder vlees. Bookmark the permalink.

Geef een reactie