Frambozencupcakes met frambozentopping

Ingrediënten voor 6 tot 8 cupcakes
50 gram in stukjes gehakte witte chocolade
125 gram verse frambozen
150 gram zelfrijzend bakmeel
85 gram rietsuiker
85 gram roomboter
2 biologische eieren, op kamertemperatuur
2 1/2e el amandelmelk
1 el citroensap
snufje zout

Benodigdheden voor de botercrème
60 gram ongezouten roomboter
60 gram gezeefde poedersuiker
50 gram frambozen

Tussen de 25 en 40 minuten bakken op 180 graden in papieren vormpjes geplaatst in een cupcake-blik. Omdat er natte ingrediënten in zitten en ovens wat kunnen afwijken van temperatuur, kun je met een prikker testen of ze gaar zijn. Hieronder volgt het recept:

De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de frambozen schoon.
Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.
Zeef het bakmeel, voeg het zout en de rietsuiker toe en meng het goed door.
Voeg de gesmolten roomboter toe, het citroensap en de amandelmelk. Roer tot het een papje is.
Roer de eieren er stuk voor stuk door en zorg dat het een glad beslag wordt.
Weeg 50 gram frambozen af en halveer ze.
Hak de witte chocolade in stukjes.
Roer beide ingrediënten door het deeg.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes met een ijsbolletjesschep.

De topping:
Mix de roomboter smeuïg in een keukenmachine (middelhoge snelheid met de kneedhaak). Voeg daarna steeds een beetje poedersuiker toe.
Houd voor iedere cupcake 1 framboos apart om te garneren en voeg de rest van de frambozen, zo’n 50 gram, toe aan de botercrème in de keukenmachine. Meng tot een gladde roze massa. Laat de cupcakes afkoelen. Spuit een toefje botercrème op de cakejes en garneer met een framboos.

© Dit is een recept van Monique Hendriks

This entry was posted in koken, Koken zonder vlees. Bookmark the permalink.

Geef een reactie