Een smaakexplosie in Dordrecht bij “De Kop van ’t Land”

“Dit moeten jullie een keer doen,” zei een vriendin van ons uit Graauw, die bij De kop van ’t land was gaan eten. Vandaag moesten we in de buurt van Dordrecht zijn, dus was dit de uitgelezen kans om er het verrassings-proeverij-menu te gaan eten, dat uitsluitend op maandagen geserveerd wordt.
De reservering verliep al prettig, want er volgde de vraag of we vegetarisch of veganistisch waren en of we speciale dieetwensen hadden. Het geeft al een heel goed gevoel ergens te gaan eten waar men ervan op de hoogte is dat een kip tot de categorie “dier” behoort en waar je niet geconfronteerd wordt met producten zoals runderbouillon of de vraag gesteld krijgt of een vegetariër écht geen vis eet.

Eenmaal gearriveerd boften we met het prachtige weer, waardoor we de hele avond op het terras met uitzicht op het water konden doorbrengen. Het menu bestond uit 10 gangen met nog wat extraatjes vooraf en na afloop. Met recht een proeverij. De ene smaakexplosie volgde na de andere. Radijs in berenklauwpekel, crème van zandwortel, groene tomaat, koningszwam enzovoort. Alles was heerlijk en zeer zeker inspirerend voor mij als hobbykok. Wat een kunst weet men hier op de borden te toveren! (Zie bovenaan wat foto’s die we maakten, zo krijg je dus maar liefst 10 borden!) Het totaalplaatje klopt ook nog eens in dit restaurant dat je een avondvullend programma geeft door de hoeveelheid gerechten op prachtige gedresseerde borden. Je krijgt steeds een proeverij die niet misstaat in een chic sterrenrestaurant, maar het wordt je niet opgediend door omhooggevallen figuren in een pinguin-outfit. Er werken in dit restaurant ontzettend vriendelijke mensen, de koks maakten een praatje en het bedienend personeel was erg aardig.

Voor vegetariërs en veganisten een absolute aanrader, maar ook voor hen die gewoon eens willen kennismaken met de veelzijdigheid van de diervriendelijke keuken is dit een avondje culinair avontuur. Het restaurant is in handen van chef Gijs Kemmeren, een kok die uitsluitend zonder vis en vlees kookt, houdt van puur organisch en je de natuur op je bord laat proeven. Kemmeren won de internationale vegetarische en veganistische kookwedstrijd in Milaan ‘The vegetarian Chance’ in 2017 en wist ook de ‘de Orogel Wellnes award’ binnen te slepen, voor het gebruik van duurzame, lokale producten en zijn no-waste gedachten.

De gegevens van dit voortreffelijke restaurant zijn:
De kop van ’t land
Zeedijk 32
3329 LC Dordrecht
T 078 630 06 50
website: www.kopvanhetland.nl

Wil jij op vakantie naar een mooi gebied in de Franse Pyreneeën waar op het terrein een vegetarische table d’hôtes gevestigd is? Druk dan eens op de link hieronder:

banner-stilstaand

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Inspiratie, koken, Koken zonder vlees. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord