De veelzijdige courgette

Van een aardige buurman hadden we uit zijn biologische moestuin twee heerlijke courgettes gekregen; een grote gele en een énorme groene courgette. Superlief natuurlijk! Uit eigen tuin had we een bord vol bramen. Tja, dat zijn dan van die lekkere ingrediënten die garant staan voor een goed maaltje, dat uiteraard vegetarisch is.

Ik heb courgettesoep gemaakt (met gebakken courgette, witte ui, knoflook, mosterd, kerriepoeder, paprikapoeder, kruidenbouillon, verse basilicum en daarna gepureerd). Heerlijk!

De gele courgette heb ik gevuld met vegetarische kip, paprika, sjalotjes, knoflook, verse kruiden en bestrooid met wat oude kaas in de oven gegrild. Lekker met zelfgemaakte rosti-rondjes en een brouwseltje dat bestond uit een gegrilde plak groene courgette, met laagjes spinaziepesto (gemaakt van verse spinazie, walnoten, olijfolie, zout, peper en wat blauwschimmelkaas) en fijngesneden tomaat zonder vruchtvlees.

Als dessertje een hangop van Griekse yoghurt met coulis gemaakt van de verse bramen.
Het heeft weer goed gesmaakt! 🙂

Wil jij op vakantie naar een mooi gebied in de Franse Pyreneeën waar op het terrein een vegetarische table d’hôtes gevestigd is? Druk dan eens op de link hieronder:

banner-stilstaand

Dit bericht is geplaatst in koken, Koken zonder vlees. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord