#Zeeuws-Vlaamse idiotie ten top

hondenbelasting

Vandaag kregen wij een nota van de hondenbelasting, geadresseerd aan ons adres in het Franse Lavagnac. Met een telefoontje zou dat opgelost moeten zijn. Foutje, bedankt.
Maar nee, de plat Zeeuws pratende meneer van Sabewa was die mening niet toegedaan…

Eerst beweerde hij dat we ons niet hadden uitgeschreven uit Nederland… Wat we keurig gedaan hebben en waarvan we begin december de bevestigingen ontvingen. Het bewijs stond ook op de factuur, want hoe zou men anders in hemelsnaam ons adres in Lavagnac kennen? Vervolgens meende hij dat uitschrijven bij de gemeente & belastingdienst losstaat van de hondenbelasting. Hondenbelasting had volgens hem niets met het wel of niet hebben van een huis te maken, maar met het als Nederlander hebben van honden. Dus beweerde deze meneer dat we de nota gewoon moesten betalen, ondanks dat we niet meer in Nederland wonen en er in Frankrijk geen hondentax geldt. Op de vraag of hij het niet raar vond om als Nederland hondenbelasting op te eisen in een ander land, antwoordde hij dat geëmigreerd zijn ook niet betekent dat we ook geen honden meer in Zeeuws-Vlaanderen hebben. We zouden ze daar immers kunnen hebben achtergelaten. We moesten deze factuur maar gewoon betalen en hij ging het gesprek beëindigen. Een spookfactuur van de gemeente. Dankjewel!

Nogmaals gebeld, maar nu met het Zeeuws-Vlaamse Hulst, waar we te horen kregen dat we maar met Sabewa moesten bellen. Interessant om te merken dat er ten aanzien van deze “moeilijke kwestie” toch even een paar collega’s geraadpleegd moesten worden, al beaamde de medewerkster wel dat dit belachelijk was. De enige optie was dat wij een bezwaarschrift zouden sturen. Dat gaan we dus niet doen. Kom maar op met jullie herinneringen! Stuur maar een deurwaarder naar een adres 1200 km verderop, om die onterecht aangemaande, kleinzielige Nederlandse hondenbelasting te komen incasseren. Laat daar zich maar eens een rechter over buigen. Ik wens de Hemeente Gulst” en Sabewa daarbij veel succes!

UPDATE: Inmiddels het bericht gekregen dat we naar aanleiding van het telefoongesprek een correctienota krijgen waaruit de vermindering van de aanslag blijkt. We gaan het zien.

This entry was posted in Algemeen, Wonen in Frankrijk. Bookmark the permalink.

Geef een reactie