Een fijne vakantie in Zuid-Frankrijk en vegetarisch eten

Jean en Monique (Jean gaat niet graag op de foto).

Wij, Jean en Monique, hebben midden in de Pyreneeën een vakantieplekje gecreëerd. Het was lange tijd een droom om uitgerekend in dit gebied iets leuks op te zetten. Wat een geluk dat we een heerlijk huis vonden met de mogelijkheid om hier twee gîtes te creëren!

 

In totaal staan er twee 2-persoons gîtes op ons terrein.

Lavagnac is een rustig hameau met prachtig uitzicht op de bergen. De inmiddels gebouwde vrijstaande gîtes grenzen aan een oerbos met als kers op de taart rechtstreeks uitzicht op een ’s avonds verlicht château. De twee huisjes zijn hagelnieuw, met ieder een eigen keukenhoek, zitplek, tweepersoons bed en een douche met toilet. Meer heb je ook niet nodig als je met zijn tweetjes op vakantie bent, want in deze regio kun je in het voorjaar, de zomer en het najaar veel tijd buiten doorbrengen. We hebben in de tuin een aantal gezellige zitjes gecreëerd die onze gasten kunnen gebruiken.

Deze grote pad kwam ons met een bezoekje verblijden.

De natuur is hier prachtig mooi. Dagelijks genieten we van de dieren die zich hier aan ons laten zien, de bijzondere vogelsoorten en bloemen. We zien hier gekko’s en andere hagedissen, kikkers, padden en mooie vlinders. Er leven rondom ons ook prachtige roofvogels, herten, berggeiten en zwijntjes. In deze regio zijn ook nog regelmatig zeldzame dieren te zien, zoals de desman, loirs en de wilde genetkatten. Tijdens wandelingen door het aan ons terrein grenzende oerbos, dat bekend staat als “de bloementuin” omdat er zoveel wilde planten groeien, kom je de prachtigste aardse creaturen tegen.

Ravioli met een roquefortsaus, champignons en walnoten. Een voorbeeld van de vele vegetarische gerechten uit onze table d’hôtes.

Al heel wat jaren leven we vegetarisch, dat wil zeggen dat we geen vlees en vis eten. Omdat gasten gemiddeld zo’n drie avonden in de week bij ons kunnen aanschuiven in onze table d’hôtes, indien gewenst, bieden we onder andere de mogelijkheid om mooie streekproducten te proeven. Voor vegetariërs is dat handig, want wij herinneren ons nog goed hoe moeilijk het soms was om als in Frankrijk vakantievierende vegetariërs op zoek te gaan naar geschikte eetplekjes. Tenzij je erg van pizza en friet houdt, is er meestal niet zoveel keuze op menukaarten in restaurants. Ook voor niet-vegetariërs is het leuk om kennis te maken met het vegetarisme. En natuurlijk horen daar ook lekkere toetjes bij, zoals zalige ijscoupes, meringues, Franse citroentaartjes of bijvoorbeeld deze petit-fours.

Bijzondere plekken, onbekend en bekend…

Wat ons zo aantrekt in dit stukje Frankrijk, is om te beginnen de sfeer die hier heerst. De mensen zijn hartelijk, het klimaat aangenaam en niemand heeft hier haast. Daarnaast is er ook zoveel te onderzoeken. Overal zijn bekende en minder bekende mysterieuze plekken te vinden waaraan boeiende verhalen kleven. Wij zijn echte Von Däniken fans, je weet wel, die auteur die al die boeken schrijft over de bijzondere aardse plekken en archeologische artefacten. Er zijn weinig plekken waar op dat vlak zoveel interessante locaties in de nabijheid te vinden zijn als in deze streek. Mensen die met name vanuit die interesse komen, kunnen hun hart ophalen en onze gîte map benutten om een enerverende vakantie vorm te geven. Er is zoveel te zien. Dat is ook de reden waarom deze regio ons hart heeft gestolen en we de stap tot emigratie hebben gezet. Houd je van het bestuderen van oude manuscripten? Of vind je het spannend om op lokaties van voormalige mystieke genootschappen rond te lopen?

Qi-Gong lessen bij buurvrouw Laure

Wat we ook prettig vinden is het samenwerken met de lokale bewoners. Zij bieden bijvoorbeeld cursussen aan, aan gasten die dat wensen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij onze buurvrouw Qi-Gong te doen, een yoga-lerares naar ons terrein te laten komen voor ontspannende yoga-sessies en de fijne kneepjes van de klassieke schilderkunst te leren van een geschoolde kunstenaar in ons dorp. Je kunt hier dus heerlijk je eigen vakantie vorm geven, zoals jij dat wilt.

 

Monique verzorgt zelf schrijfretraites en het is tevens mogelijk om op ons terrein intuïtief te komen schilderen. Gewoon lekker vakantie vieren, herbronnen, ontspannen, even tijd voor jezelf nemen en op adem komen… dat is wat je kunt doen bij Le Petit Ermite.

En voor de schappelijke prijs hoef je het niet te laten. Misschien tot gauw een keertje in de mooie Franse bergen?

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Creatief, Cursussen, Emigratie, gîtes, Inspiratie, Koken zonder vlees, Spiritueel, vakantie, Wonen in Frankrijk. Bookmark de permalink.