Emigratieboek: “Geen seconde spijt!”


Geen seconde spijt!
Jean en Monique emigreerden naar de Franse Pyreneeën…
Aantal pagina’s: 413
Formaat: A5
ISBN: 978 9463 865 609

Samen met haar man Jean heeft auteur Monique Hendriks een  droom waargemaakt door te emigreren naar Zuid-Frankrijk. In “Geen seconde spijt!” beschrijft ze uitgebreid het proces dat hieraan voorafging en hoe ze eerst als Brabanders een tussenstap maakten naar het rustige Zeeuws-Vlaanderen om daar uiteindelijk de knoop door te hakken en Nederland definitief te verlaten.

De voorbereiding van het vertrek naar Frankrijk verliep echter niet zonder slag of stoot. In dit boek komen zowel de hobbels, bijzondere momenten als praktische zaken van het emigratiepad aan bod. Het uiteindelijke doel is de opstart van een accommodatie met gîtes, genaamd Le Petit Ermite, waar zonaanbidders, natuurliefhebbers en mysteriezoekers fijn vakantie kunnen vieren.

Openhartig schrijft Monique over de emotionele en spirituele aspecten van het “thuiskomen” in de mystieke Pyreneeën, waar de historie van katharen en tempeliers zich heeft verankerd in oude grond. De omarmende bergen, een prachtig oerbos, nieuwe vriendschappen en de Franse solidariteit brengen Jean en Monique datgene wat ze in Nederland zochten, maar niet konden vinden.

Hieronder kun je de boektrailer bekijken en helemaal onderaan tref je de bestelknop. Dit boek is verkrijgbaar bij alle Nederlandse boekhandels.

Monique Hendriks

Geen seconde spijt!
Samen met haar man emigreerde auteur Monique Hendriks naar de Zuid-Franse Pyreneeën. In "Geen seconde Spijt" schrijft ze openhartig over het emigratieproces, het integreren in de Franse cultuur en de opstart van een bedrijf met gîtes.
€24,95 Paperback