Non-Fictie: De horror van animal hoarding

De horror van animal hoarding
Aantal pagina’s: 209
Formaat: A5
ISBN: 978 9463 183 567

Dwangmatige dierenverzamelaars zijn mensen die lijden aan een psychiatrisch ziektebeeld. Ze worden vaak ten onrechte gezien als dierenliefhebbers. Hun problematiek heeft ook niets te maken met een uit de hand gelopen hobby of afwijkende lifestyle. Dit boek beschrijft vele praktijksituaties, achtergronden en interviews met deskundigen. De auteur gaat uitgebreid in op de verwoeste dierenlevens en de gevaren die deze stoornis met zich meebrengt. Regelgeving schiet ernstig tekort. De hulpverlening laat steken vallen als gevolg van een gebrek aan kennis. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat er iets verandert?  De harde werkelijkheid is schokkender dan velen vermoeden.

Hieronder kun je de boektrailer en de bestelknop vinden. Dit boek is verkrijgbaar via alle boekwinkels en is ook opgenomen in het assortiment van de Nederlandse Bibliotheek Dienst.


Monique Hendriks
De horror van animal hoarding
Dit boek gaat over mensen die dwangmatig dieren verzamelen. De auteur schetst een beeld van het psychiatrische ziektebeeld waar deze dierenhamsteraars aan lijden en beschrijft uitgebreid wat voor gevolgen dit heeft voor dieren en de omgeving.
€16,40 Paperback