Een gratis engelenboek…

Reïncarnatietherapeut Marianne Notschaele heeft een nieuw eBook geschreven met de titel: 112 Engel! In dit boek zijn allerlei ervaringen te lezen van hen die een engel gevoeld of gezien hebben en daaruit blijkt dat engelen erg actief zijn in de voor velen onzichtbare wereld. Ze kunnen spontaan ingrijpen door een val te voorkomen of door aan het stuur te trekken. Hun aanwezigheid wordt steeds precies op het juiste moment opgemerkt. In veel van de door Marianne opgetekende verhalen valt op dat ze vaak actief zijn in het beschermen van hen die deelnemen aan het verkeer. Maar het wordt ook goed duidelijk dat ze nog veel meer kunnen. Iemand miraculeus optillen en naar een grote hoogte brengen, is daar een voorbeeld van. Het “toeval” lijkt de gemene deler te zijn in al deze verhalen, waardoor wederom blijkt dat niet altijd alles zonder reden gebeurt, want het is allemaal te toevallig om toeval te zijn. Engelen verschijnen zichtbaar vanuit de wolken of in dromen, bieden troost, geven rooksignaaltjes, laten veertjes neerdwarrelen… 112 Engel! is een feel good boek over hoeveel meer er is tussen hemel en aarde.

Je kunt het boek hier gratis downloaden.

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Menhirs, Dolmens et Pierres Spéciales

Le Petit Ermite – www.lepetitermite.fr

 

Geplaatst in Inspiratie, Messages en langue française, Messages in the English language, Spiritueel, wandelen, Wandelen-Hiking-Randonnee, wielrennen | Een reactie plaatsen

Pommes Bleues 2020 @ Rennes-le-Château

Pommes Bleues 2020 @ Rennes-le-Château

Geplaatst in Algemeen, Inspiratie, Spiritueel, vakantie, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Vaarwel, Snoezepoes


Op 27 juli 2010 werd je gevonden door Freddy en Georgette in een afgelegen gebied in Zeeuws-Vlaanderen. Je was toen naar schatting 8 maanden oud en was er niet zo best aan toe. Je was ondervoed, uitgedroogd, had kittens gekregen die nergens te vinden waren en waarschijnlijk was je dus moedwillig gedumpt in de afgelegen polders. Bij Freddy en Georgette klikte je niet zo lekker met de daar aanwezige katten en toen wij je hebben geadopteerd, bleek je een echte hondenkat te zijn. Altijd was je in de buurt van de honden te vinden. Meestal lag je tegen een hond aan. We zullen je altijd herinneren als de poes die meer van honden dan van katten hield.

De start van je leven is niet zo best geweest. Dat bewees al het feit dat je melktandjes bleef houden en je niet al je volwassen tanden kreeg. Ook had je nogal makkelijk last van ziektes en ongemakjes. En vandaag, 27-12-2019, is je leventje helaas voorbij en is een kwaadaardige nierkanker in je beide nieren je fataal geworden.

Het is verdrietig voor ons allemaal. Je vriendinnetje Pluis is radeloos, Djippy kan het niet begrijpen, de hondjes zijn gestrest en wij in tranen. Je was altijd zo lief, zo gezellig, zo aanwezig.

Als er eentje van de dieren is die het meest genoten heeft van onze emigratie naar Frankrijk, dan was jij het. Je had hier overal vrienden gemaakt waar je regelmatig op visite ging. Jouw dagen waren daardoor gevuld met drukte en iedereen in de straat kende jou als de vriendelijke Chat Rouge. Overal liep je naar binnen en iedereen vond het leuk als je bij ze op bezoek kwam. Je had ook vriendschap gesloten met zwerfkater Djippy. Je had zo een heel eigen leventje vormgegeven vol met vaste ritueeltjes. Wat gaan we dát én vooral jou vreselijk missen!

Geplaatst in Onze dieren | Een reactie plaatsen

Een wintervakantie in de Pyreneeën

Meestal denk je bij een vakantie in de Pyreneeën aan de zon en aan zomer, maar in de Pyreneeën is het in de wintertijd ook prachtig. We hebben hier ook in de winter vaak veel dagen waarop het nog heerlijk zacht weer is. Le Petit Ermite is ook gedurende het hele jaar geopend en je betaalt bij ons niets extra voor verwarmingskosten.

In de winter is er ook nog best van alles te doen. Om je een beeld daarvan te geven, zal ik hier wat leuke tips op een rijtje zetten.

Gedurende de winter is het drie maanden lang carnaval in Limoux. Dat betreft een oude, mystieke traditie die wordt vormgegeven middels optochten die in de weekenden plaatshebben. Met name de avondoptochten in het donker zijn erg speciaal. Mensen uit de hele wereld komen naar dit speciale event kijken én dat kan dus alleen in de winter: Filmpje Carnaval Limoux

Verder zijn er hier speciale dagen, zoals het Pommes Bleues dat plaatsheeft op 17 januari in Rennes-le-Château. Op dat moment wordt de kerk om 12.00 verduisterd, zodat de zon via de glas-in-lood ramen licht op de muren projecteert en waardoor er bijzondere reflecties kunnen verschijnen. In 2012 verscheen er een Egyptisch Ankh-kruis, maar meestal zijn er blauwe appels te zien. Het is een bijzonder moment voor mysterie-zoekers, al is het afhankelijk van het weer of er iets te zien zal zijn. Meestal zijn er op deze speciale dag ook cameraploegen aanwezig van Franse televisiemakers. Je kunt daar hier een filmpje van zien.

Natuurlijk kun je hier heerlijk wandelen. Er zijn diverse mooie wandelroutes uitgestippeld in de omgeving. Een labyrinth dat vroeger is benut voor inwijdingsrituelen van de katharen is het hele jaar te bezoeken, dus ook in de winter. Verder zijn er in de omgeving allerlei monumenten te ontdekken die belangrijk waren voor oude beschavingen en die je natuurlijk ook in de winter als het extra rustig is, fijn kunt onderzoeken.

Je kunt ook een dagtrip naar een grote stad maken en bijvoorbeeld het mooie Carcassonne gaan bezoeken, waar je allerlei musea en oud erfgoed vindt. Of een dagje naar de kust rijden, richting Perpignan. Daar kun je goed winkelen, lekker eten of een heerlijk gebakje proeven bij één van de beste artisinale patiserries van Frankrijk. In Perpignan vind je ook een van de beste ijssalons van Frankrijk.

In onze regio zijn er ook altijd gezellige markten. In de winter in een wat afgeslankte vorm, maar dat heeft ook als voordeel dat het niet zo druk is. Ook zij die graag snuffelen bij winkeltjes die brocante verkopen, kunnen dat het beste in de winter doen. Dan kun je nog de echte koopjes vinden die in de zomer voor je neus weggekaapt worden. De tarieven liggen in de winter ook lager.

De Franse kunstenaar Dominique Chouaba verzorgt schilderlessen in zijn atelier in ons dorp.

Diverse cursussen die bij Le Petit Ermite plaats kunnen vinden, kun je ook in de winter volgen. Lekker schrijven in de gîte met uitzicht op het prachtige château van Puilaurens kan zeer inspirerend zijn. Ook zijn er externe docenten die in de winter  hun cursusaanbod voortzetten. Onze vriend Dominique Chouaba die je hier rechts op de foto ziet, is een in Frankrijk gekende kunstenaar. Hij kan je de fijne kneepjes van de klassieke schilderkunst leren en zijn atelier bevindt zich op loopafstand van de gîte.

Er leven hier verschillende soorten gieren die zijn teruggekeerd om het gebied te veroveren na een eerste verdwijning uit de sector in het verleden. Deze vogels en ook andere bijzondere vogelsoorten, kun je in onze omgeving tegenkomen. Er zijn ook observatieplekken te vinden in de natuur. Met een warme jas kun je juist op dit soort momenten deze vogels goed bekijken. Dat geldt ook voor meer diersoorten, want er leven hier allerlei soorten, zoals berggeiten, reeën, reebokken, grote herten, wilde zwijnen… De natuur is hier prachtig en ongerept, een ingang naar het mysterieuze bos, het Forêt des Fanges, bevindt zich op korte afstand van ons terrein.

De winter is ook een heerlijke tijd om te fotograferen. Overal is het lekker rustig en kun je fijn genieten van al het moois door prachtige kiekjes te schieten en tegelijkertijd die heerlijke, frisse berglucht in te ademen. Bezoek bijvoorbeeld de Gorges waar rivieren, meren, grotten en bergpaden de goede ingrediënten vormen voor bijzondere foto-reportages.

Ons gebied kenmerkt zich door mysterie. Een bijzondere plek blijft de berg van Bugarach. Daar kun je heerlijk herbronnen en krachten uit de oude tijd voelen. Nog steeds is deze berg, waar zoveel bijzondere verhalen aan kleven, een geliefde plek. Juist als er bijna niemand is, is de winter een moment om de energie van deze plek te voelen. Het is met recht een krachtplek. Al tijden vereerd, altijd geliefd en altijd speciaal.

Onze table d’hôtes is ook gedurende de winter enkele avonden per week geopend. Je kunt daar hier een filmpje van zien. In onze table d’hôtes schuif je gezellig bij ons aan tafel en is er altijd praat genoeg. Je kunt ook uit eten gaan bij verschillende restaurantjes in de omgeving. In de gîtes bevindt zich een kitchenette, dus je kunt ook zelf koken in de gîte.

Wij houden je in de winter op de hoogte van speciale evenementen en festiviteiten in de streek. Als je zin hebt om de accu een beetje op te laden en er even lekker uit te zijn, dan ben je dus ook van harte welkom in een gîte bij Le Petit Ermite in de wintertijd 🙂 Misschien á bientôt?

Geplaatst in Algemeen, Inspiratie, vakantie, Wandelen-Hiking-Randonnee | Een reactie plaatsen

Bal Folk – Bal Trad – Bal Folk Celtique

– Vous pouvez apprendre les danses traditionnelles, notamment françaises, à l’aide des vidéos ci-dessous. (Faites défiler pour voir la liste des tutoriels vidéo) Dans les villages proches du Petit Ermite (Gîtes & Table d’hôtes Végétarienne), des soirées dansantes sont régulièrement organisées dans lesquelles des danses traditionnelles celtiques sont dansées.
– Traditionele, vooral Franse dansen kun je met behulp van de onderstaande video’s leren. (Scroll naar beneden voor instructievideo’s) In dorpen in de omgeving van Le Petit Ermite (Gîtes & Vegetarische table d’hôtes) worden regelmatig dansavonden georganiseerd waarbij traditionelen, Keltische dansen worden gedanst.
– You can learn traditional, especially French dances with the help of the videos below. (Scroll down to see instructionvideo’s) In villages near Le Petit Ermite (Gîtes & Vegetarian table d’hôtes), dance evenings are regularly organized in which traditional Celtic dances are danced.

An dro
https://www.facebook.com/watch/?v=675251356146536

Bourrée
https://www.youtube.com/watch?v=yDCbfE0p3_Q

Bran double
https://www.youtube.com/watch?v=P26qtBEPwoI

Branle des chevaux
https://www.youtube.com/watch?v=3A04xuBCk_8

Branle de l’Official
https://www.youtube.com/watch?v=hZdQwceu1HY

Branle d’Ossau
https://www.youtube.com/watch?v=wJqDU6R1jsU

Branle de Cosnay
https://www.youtube.com/watch?v=B95eE52revs

Cercle circassien
https://www.youtube.com/watch?v=TQvrtd8jYPo

Chapelloise
https://www.youtube.com/watch?v=6crX5hk1-oQ

Andro
https://www.youtube.com/watch?v=qZnkDnLcZ2s

Laridé
https://www.youtube.com/watch?v=vPAJ8aNEYhQ

Kost ar c’hoad
https://www.youtube.com/watch?v=xqFyw4bs-Fc

Kas a-Barh
https://www.youtube.com/watch?v=mgTFgQ8HHbM

Loudéac
https://www.youtube.com/watch?v=OXgCm5s-XdY

Avant deux de Bazouges
https://www.youtube.com/watch?v=cMmCsLXE8P8

Scottish
https://www.youtube.com/watch?v=Bjw5O91jc_o

Rond Pagan
https://www.youtube.com/watch?v=Pk6EKXu6tpU

Rond de Saint Vincent
https://www.youtube.com/watch?v=azmxWUkRAgw

Ridee 6 temps
https://www.youtube.com/watch?v=VTFmBDqXrNQ

Rond Paludier
https://www.youtube.com/watch?v=TfqZyd23A4c

Cercle circassien
https://www.youtube.com/watch?v=TQvrtd8jYPo

Suite plinn
https://www.youtube.com/watch?v=5JrqcsbHQ2c

Suite gavotte
https://www.youtube.com/watch?v=uFoJPRgG_ko

Mazurka
https://www.youtube.com/watch?v=GJ9aHPP_M9g

Circle Waltz
https://www.youtube.com/watch?v=ivg4OsR3OeI

Polka
https://www.youtube.com/watch?v=sVnfVUWiBTU

Rondeau
https://www.youtube.com/watch?v=gNTnwRGdvfE

Tarentelle
https://www.youtube.com/watch?v=upCCxYw2egE

Tarentelle en cercle
https://www.youtube.com/watch?v=T6Sz_gtu_zU

Valse
https://www.youtube.com/watch?v=9TkhYtFpuvI

Mazurka
https://www.youtube.com/watch?v=SOMAKkDINZU

La Chapelloise
https://www.youtube.com/watch?v=oeqQZKvSyNE

Geplaatst in Messages en langue française, Messages in the English language, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Interessante docu’s

Wie zin heeft om zich wat meer te verdiepen in het mysterieuze gebied waar Le Petit Ermite (Gîtes & Vegetarische Table d’Hôtes) gevestigd is, kan deze drie documentaires bekijken. Het zijn golden oldies maar ze zijn nog steeds interessant en wekelijks worden hier nieuwe ontdekkingen gedaan.

Geplaatst in Algemeen, Emigratie, gîtes, Messages in the English language, Spiritueel, vakantie, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

“Genezende vensters van de ziel”

Nu online te lezen, mijn ParaVisie artikel: “Genezende vensters van de ziel”
En het andere deel van het artikel is te lezen op: ParaVisie-Extra

Kijk voor meer ParaVisie-artikelen in de artikelen-sectie op dit blog.

Geplaatst in Inspiratie, Paravisie, Schrijfsels, Spiritueel | Een reactie plaatsen

Repas Des Voisins – Lavagnac

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Burendag Lavagnac
Article en français – Jour des voisins
Article in English – Neighbors day


Burendag Lavagnac

Jour des Voisins

Vandaag hadden we in onze straat in Lavagnac een erg leuke burendag. Alle buren waren aanwezig en het was heel gezellig. Iedereen had een gerecht gemaakt en drankjes meegenomen. De straat werd geblokkeerd. Ontzettend leuk om met zijn allen bij elkaar te zijn, ook leuk om degene te leren kennen die wat verderop wonen en die elkaar nog niet uitgebreider gesproken hadden.
Alle buren kunnen hier foto’s vinden.
Hieronder het filmpje van deze gezellige dag, die afgesloten werd met een jeu de boules wedstrijd:

Back to top


Repas des voisins

Jour des Voisins

Aujourd’hui, nous avons passé une journée merveilleuse dans notre rue de Lavagnac. Tous les voisins étaient présents et c’était très agréable. Tout le monde avait préparé un plat et apporté des boissons. Toute la rue était bloquée. Très agréable d’être ensemble et de connaître ceux qui habitent un peu plus loin et qui ne s’étaient pas beaucoup parlé.
Tous les voisins peuvent trouver des photos ici. (La page de la photo est en néerlandais. Appuyez sur “Volgende Foto” à droite pour voir la photo suivante.)
Ci-dessous la vidéo de cette agréable journée qui s’est terminée par un concours de pétanque.

Back to top


Neighbors day
Jour des Voisins

Today we had a wonderful day at our street in Lavagnac. All neighbors were present and it was very nice. Everyone had made a dish and brought drinks. The entire street was blocked. Very nice to be together and also nice to get to know those who live a little further away and who had not spoken to each other more extensively.
All neighbors can find photos here. (The photo page is Dutch. Press “Volgende Foto” on the right to see the next photo.)
Below the video of this pleasant day, which ended with a jeu de boules competition:

Back to top

Geplaatst in Algemeen, Emigratie, koken, Messages en langue française, Messages in the English language, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen

Journées Européennes du Patrimoine

Op 21 en 22 september zijn de “Journées Européennes du Patrimoine” gepland. Op die dagen zijn er veel bijzondere locaties geopend die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor publiek en hanteren veel musea een gratis of verlaagd tarief. Le Petit Ermite is gewestigd in Aude, nabij de grens van het departement Pyrenees-Orientalis. Er valt dus tijdens een verblijf in een gîte bij ons erg veel te kiezen qua te bezichtigen monumenten. Via de onderstaande links kun je zien wat er allemaal te bekijken is:
“Journées Européennes du Patrimoine: Samedi 21 et Dimanche 22 septembre 2019”
Deelnemende locaties in Aude.
Deelnemende locaties in de Pyrenees-Oriëntales.

Wil je boeken voor een lang weekend (min. 3 nachten) of een langere periode bij Le Petit Ermite verblijven, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Wij verhuren twee 2-persoons gîtes op ons terrein die beiden beschikken over een eigen badkamer met inloopdouche en een keukenhoek. Het is hier ook het najaar prachtig en naar verwachting zal het rond de 27 graden hier zijn in die periode. Onze gîtes hebben rechtstreeks uitzicht op het prachtige verlichte château van Puilaurens en op de robuuste Pyreneeën. Op dit moment geldt ook nog de september 2019-actie: “Boek en krijg een boek”. U krijgt dan het boek “Geen seconde spijt!” cadeau van Monique Hendriks, dat gaat over onze emigratie en het onstaan van Le Petit Ermite.

 

Geplaatst in Algemeen, Nieuwsberichten, Nieuwsbrieven, vakantie, Wandelen-Hiking-Randonnee, Wonen in Frankrijk | Een reactie plaatsen