Rust zacht, Wicky

Lieve kleine Wicky,

Jouw strijd is gestreden,

kort, maar vredig.

Het leek alsof je sliep,

dus je hebt waarschijnlijk niet geleden.

Jouw strijd is voorbij,

rust nu maar lief klein wonder.

Ook al kenden we jou nog maar kort,

jij was heel bijzonder.

Kleine Wicky, hooguit een dag of 12 oud, gevonden door onze dieren die geen enkele schade aan dit kleintje hebben aangericht. De dieren hebben dit lieve wezentje, net als wij, met liefde omringd. Snoes zag dit konijntje als eerste toen we ‘s ochtends buiten kwamen en droeg het linea recta naar Jean alsof ze een kitten vasthad en Snoes heeft later ook het beestje nog gewassen. Barry heeft een paar keer liefkozende geluidjes voor dit kleintje gemaakt, zoals hij dat ook bij de chinchilla’s doet. Csibi hield de wacht wanneer ik het kleintje voerde en hield dan alle dieren op afstand.

Een babykonijntje, gedumpt over ons hek door iemand die hier wellicht in de buurt woont. Ik kan niet begrijpen dat iemand zo omgaat met een wezentje dat enkel onschuldig en lief is. Maar helaas zijn er mensen die dit doen, die hier zwangere katten uit de auto gooien, eenden en duiven aanrijden en ze vervolgens laten verrekken. Het is heel verdrietig dat een aantal mensen niet wat meer respect kan opbrengen voor levende wezens.

We hebben alles gedaan om dit diertje een kans te geven, maar helaas mocht het niet baten. Ik twijfelde tussen twee namen, Engeltje of Wicky. Helaas zijn ze nu beiden van toepassing, want Wicky is een Engeltje geworden.

Dit bericht is geplaatst in Onze dieren, Opvangdieren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie