Goede reis, lieve Bella!

isabella-overleden

Helaas hebben we vandaag afscheid moeten nemen van jou, lieve Isabella en je naar je laatste rustplaats begeleid. Wat was je toch een dotje en een ontzettende lieverd. En wat deed het pijn om jou te moeten laten gaan.

Jouw leven begon heel slecht. Je was bij een psychiatrische patiĂ«nt terechtgekomen die jou in een bench in een tuin liet verrekken. Ondervoed en met problemen aan je achterpoten door de te kleine bench, kwam je terecht in een asiel. Via het asiel ben je bij ons terechtgekomen. En wat waren we blij met jou 🙂 En die blijdschap was wederzijds.
Iedere ochtend stond je even te rock’n rollen en voor jou werd het leven een feestje met wandelingen op het strand, dierenvriendjes in je omgeving en veel knuffeltjes van ons. Je ontpopte je als vanzelf tot een soort van reddingshond die andere honden en kleine kindjes uit het water trok. Ook al wilden ze helemaal niet uit het water, bracht jij ze toch naar de kant. En je was o zo slim, want op het strand pikte je weleens lekkernijen van strandtoeristen uit koelboxen of jatte je een vis uit de emmer van een visser. Als Barry in de zomer een kuil had gegraven, confisqueerde jij die meteen.
Later leidde je het leven van een bejaarde en vormde je met Barry een soort echtpaar dat als een opa en oma voor de kleine hondjes zorgde. Dat was een nieuwe fase in je leven, die je toch nog veel voldoening gaf.

Een jaar of zes geleden werd er een merkwaardige tumor in je blaas ontdekt, die het formaat had van een halve voetbal en niet te opereren was. We dachten dat we op dat moment snel afscheid van je zouden moeten nemen. Toch verraste je iedereen door nog jarenlang een vrolijk leven te leiden. Helaas begon je toch wat andere ongemakjes te krijgen en hoewel jouw geest nog altijd vrolijk en levendig was, begon je lijfje op te raken. Vandaag was dan dat moment waarop onze liefde voor jou getest werd en hebben we ervoor kunnen zorgen dat lijden jou bespaard bleef. Newfoundlanders worden meestal niet zo oud, gemiddeld nog maar een jaar of 4 tot 6. We zijn daarom extra dankbaar dat je de gezegende leeftijd van 11,5 hebt gehaald en dat we je een fijn leven hebben kunnen geven.

Lieve Bella, we weten dat je nu bij je vriendinnen bent. Dat onder andere Dana en Molly je daarboven staan op te wachten. Toch zul je heel erg gemist worden. Jij was alleen maar lief. Altijd! Wat een gemis…

Dit bericht is geplaatst in Onze dieren, Opvangdieren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie