Magie

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Magie in de tuin
Article en français – Magie dans le jardin
Article in English – Magic in the garden


Magie in de tuin

In onze tuin branden ’s avonds allemaal gezellige solarlampjes, maar nu verschijnen er ook in het donker kleine groengele lampjes. Die nieuwe lampjes zijn een wonder van de natuur. Het zijn glimwormen die met hun achterwerkjes een fluorescerend licht produceren. Hoewel het me niet lukt er goede foto’s van te maken, hieronder toch een impressie met als laatste een foto die ik met de flits maakte, zodat je het diertje kunt zien. De hele tuin zit er vol mee en dat levert een prachtig schouwspel op in de duisternis.

glimworm2

glimworm3

glimworm4

glimworm1

Kijk ook eens op de pagina van Le Petit Ermite, een vakantieplek in hartje Katharenland in de Franse Pyreneeën: 

banner-stilstaand

Back to top


Magie dans le jardin

Dans notre jardin, des lampes solaires confortables sont allumées le soir, mais maintenant nous voyons aussi de petites lumières vert-jaune dans la soirée. Ces nouvelles lumières sont un miracle de la nature. Ce sont des vers luisants qui produisent une lumière fluorescente. Bien que je ne puisse pas faire de bonnes photos, vous pouvez voir ci-dessous une impression. La dernière photo montre l’animal, je l’ai fait avec le flash, ainsi vous pouvez voir une telle petite créature. Tout le jardin est plein d’eux, donc nous pouvons voir un beau spectacle dans l’obscurité.

glimworm2

glimworm3

glimworm4

glimworm1

banner-stilstaand

Back to top


Magic in the garden

In our garden cozy solar lamps are lit in the evening, but now we see also small green-yellow lights in the evening. These new lights are a miracle of nature. These are glowworms that produce a fluorescent light. Although I can not make good pictures of it, you can below view an impression. The last photo shows the animal, I made that with the flash, so you can see the little creatures. The whole garden is full of them, so we can view a beautiful spectacle in the dark.

glimworm2

glimworm3

glimworm4

glimworm1

banner-stilstaand

Back to top

Dit bericht is geplaatst in Emigratie, Fotografie, Messages en langue française, Messages in the English language, Spiritueel, Wonen in Frankrijk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord