1. Nieuwsbrief-Bulletin-Newsletter

Kies uw taal / Choisir la langue / Choose your language
Artikel in het Nederlands – Nieuwsbrief nr. 1
Article en français – Bulletin n ° 1
Article in English – Newsletter No. 1

 

 


Nieuwsbrief nr. 1

Hallo daar!
Dit is de eerste nieuwsbrief van Le Petit Ermite.
Wat is de periode van voorbereidingen voorbij gevlogen! In een tijdsbestek van 1,5 jaar, hebben we ons Nederlandse huis verkocht, een huis gekocht in de Pyreneeën, een complete verhuizing uitgevoerd, een bedrijf opgericht, het nodige verbouwd aan ons nieuwe Franse woonhuis en twee gîtes op ons terrein uit het niets laten verrijzen. En tussendoor wordt er ook nog hard gewerkt aan een boek over ons emigratieproces, dat hopelijk binnen enkele maanden gereed is voor publicatie. Het is druk geweest en we hebben heel hard gewerkt, maar het is het allemaal waard geweest, want wat voelen we ons hier thuis 😀

In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Activiteiten
– Een intuïtief schilderoefening die je thuis kunt doen
– Warrior Coaching met Dave
– Insecten helpen
– Spullen hergebruiken: Zo maak je van pallets een tuinbank
– Een simpel cake-recept
– Het Nostradamushuis
– Reclamebord
– De oude taal: De Langue d’Oc
– Een filmpje van het château van Puilaurens

Activiteiten:
In onze omgeving is altijd veel te doen, daarover kunnen gasten van alles lezen in een drietalige informatiemap. Wij hebben ook een aanplakbord op het terrein waarop wij speciale activiteiten melden, zoals dansavonden, optredens van bands, feesten enz. Wist je trouwens al dat je bij Le Petit Ermite ook tijdens je vakantie kunt deelnemen aan inspirerende activiteiten als je dat wilt? Zo kun je bij ons een intuïtief schilderpakket reserveren voor aanvang van de vakantie, waardoor je jouw verblijf hier een creatieve twist kunt geven. Als je niet goed weet wat je je bij intuïtief schilderen kunt voorstellen, dan kun je hier een filmpje bekijken, waarin ik een voorbeeld geef van een oefening die je thuis kunt uitvoeren.

Insecten helpen
Wist je dat je bijen en andere nuttige insecten heel makkelijk van dienst kunt zijn? Deze kleine wezentjes riskeren bij rivieren en vogeldrinkplekken vaak hun leven, want ze lopen daar groot risico opgegeten te worden of te verdrinken. Om ze te helpen kun je een bakje maken met steentjes of knikkers, zo kunnen ze veilig landen en drinken. Bij Le Petit Ermite hebben we zo’n drinkplaats gerealiseerd, waarvan de bijtjes en vlinders al gretig gebruikmaken.

Spullen hergebruiken
Afval is er al genoeg op de wereld, dus als we iets kunnen hergebruiken, zullen we dat niet nalaten. Wij hadden veel pallets op ons terrein liggen nadat de verbouwing van de gîtes klaar was. Tja, en wat kun je daar eigenlijk mee? Ik maakte er een tuinbank en een salontafel van, die nu een heerlijk zitplekje zijn nabij de vegetarische barbecue waar gasten die op ons terrein verblijven gebruik van kunnen maken.

Een simpel cakerecept
Ken je het? Onverwachts visite en geen taartje in huis? Dan is deze cake die ik laatst maakte erg makkelijk en lekker. Je kunt de cake in een vierkante bakvorm bakken, zodat je er kleine gebakjes van kunt snijden.

Het recept is als volgt:
Zet om te beginnen de oven op 160 graden.
Mix 150 gram boter (op kamertemperatuur) met 150 gram rietsuiker, een snufje zout en een klein scheute vanille-extract tot een gladde massa. Voeg dan drie eieren toe, één voor één en steeds tussendoor goed mixeren. Daarna roer je daar 150 gram gezeefd bloem, 1,5e theelepel bakpoeder en een halve reep witte chocolade (in stukjes gehakt) doorheen.
Bedek je bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg. Bedek het deeg met een flinke laag kersenjam en trek met een vork wat lijnen zodat het een beetje door de cake marmert.

Smelt daarna 50 gram boter en haal de pan van het vuur. Voeg daaraan 70 gram rietsuiker toe en 85 gram bloem met een snufje zout. Verwrijf dit tot kruimels (zoals b.v. op een appelkruimeltaart). Als deze ingrediënten goed gemengd zijn en de kruimels er goed uitzien dan strooi je deze uit over het deeg in de bakvorm.

De cake kan nu de oven in gedurende een minuut of 40. Kijk dan hoe de cake eruit ziet. Zijn de kruimels al goed en blijft er geen deeg aan een prikker hangen? Dan kan de cake uit de oven. Oogt het nog te licht of is het deeg niet helemaal gaar? Zet dan de oven op 180 graden gedurende 5 a 10 minuten. De cake is dan klaar, moet een kwartiertje afkoelen in de vorm en kan daarna uit de vorm om verder af te koelen. Daarna kun je er mooie vierkantjes van snijden. Spuit er een toefje slagroom op en je hebt een simpel, maar lekker gebakje 🙂

Het Nostradamushuis:
Na de brand bij de Notre Dame in Parijs stond Nostradamus in Frankrijk weer behoorlijk in de belangstelling. Er werd veelvuldig een tekst gedeeld die echter niet door deze bekende Franse ziener geschreven is. Michel de Nostredame (1503-1566), die later Nostradamus werd genoemd, schreef Les Prophéties, een boek vol voorspellende kwatrijnen waarin allerlei toekomstvoorspelling staan omschreven van gebeurtenissen die inmiddels hebben plaatsgevonden of nog kunnen gebeuren. Het was een interessante man en wat erg leuk is, is dat hij ook in de Languedoc heeft gewoond, zo’n 35 kilometer bij ons vandaan. De straat en het huis bestaan nog steeds. Het huis is aan de buitenzijde voorzien van allerlei mysterieuze symbolen die het bekijken waard zijn en het is leuk om door het dorp te lopen dat nog steeds een middeleeuwse uitstraling heeft.

Reclamebord
In ons hameau heeft ons huis nummer 1000. Dat is een grapje van onze burgemeester, want die vond het wel leuk om een nummer 1000 te hebben in zijn kleine dorp. Het leidt soms tot wat verwarring, met name bij postbezorgers, want die denken dan al snel dat er een typfout is gemaakt. Daarom hebben we inmiddels aan de buitenzijde een reclamebord bevestigd, dat tevens de herkenbaarheid van ons bedrijf bevordert.

 

De Langue d’Oc
De oude taal van Occitanië, de Langue d’Oc, wordt in onze Zuid-Franse regio nog steeds door diverse mensen gesproken en heeft zich deels vermengd met het streekdialect. De spelling van het Occitaans is nog steeds middeleeuws en nauw verwant aan het Latijn, waardoor het ook wel eens het Volks-Latijn wordt genoemd. Het lijkt daarom meer op het Spaans en Italiaans dan het Frans. Het is een taal die ook de troubadours spraken die hier door de regio trokken en nog steeds doorgegeven wordt aan nieuwe generaties. Wat leuk is, is dat er soms bands zijn die in deze mooie taal zingen en zo oude tijden laten herleven. De muziek gaat vergezeld van speciale danspasjes, die ik aan het leren ben 🙂
Hieronder kun je een filmpje zien van zo’n band die optrad in Luc sur Aude, waarbij je goed deze mooie taal kunt horen. De sfeer die in kleine dorpen ontstaat onder de sterren is ongekend en gaat tot in de late uurtjes door.

Het château van Puilaurens:
De gîtes van Le Petit Ermite hebben een unieke ligging, omdat ze rechtstreeks uitzicht hebben op het château van Puilaurens. Oogverblindend in de zon, sprookjesachtig in prachtig blauw gehuld zodra de donkerte intreedt. Het Bureau voor Toeristische Ontwikkeling van de Aude, maakte het onderstaande, mooie filmpje van dit château dat één van de laatste Kathaarse bolwerken is geweest en op de wachtlijst staat om UNESCO erfgoed te worden.
Tot volgende keer!

animatieheremietkleiner
Back to top


Bulletin n ° 1

Salut à tous!
Ceci est la première lettre d’information de Le Petit Ermite.
Le temps de préparation est terminé maintenant et le temps passe vite! Pendant un an et demi, nous avons vendu notre maison néerlandaise, acheté une maison dans les Pyrénées, procédé à un déménagement complet, créé une entreprise, rénové des parties de notre nouvelle résidence et construit deux gîtes sur notre propriété. Entre-temps, je travaille également à la rédaction d’un livre sur notre processus d’émigration, qui devrait être prêt à être publié dans quelques mois. Nous avons travaillé très fort, nous nous sentons très bien et nous apprécions beaucoup notre nouvelle vie en France 😀

Dans ce bulletin, les sujets suivants:
– Activités
– Un exercice de peinture intuitif que vous pouvez faire à la maison
– Warrior Coaching avec Dave
– Aider les insectes
– Réutiliser des articles: c’est ainsi que vous transformez des palettes en banc de jardin
– Une recette de gâteau simple
– La Maison de Nostradamus
– Panneau d’affichage
– La langue ancienne: La Langue d’Oc
– Une vidéo du château de Puilaurens

Activités:
Dans notre région, il y a toujours beaucoup à faire. Vous pourrez tout lire dans un dossier d’information trilingue. Nous avons également un panneau d’affichage sur le site où nous rapportons des activités spéciales telles que des événements de danse, des concerts de groupes, des fêtes, etc. Saviez-vous que vous pouvez également participer à des activités inspirantes au Petit Ermite pendant vos vacances si vous le souhaitez? Par exemple, vous pouvez réserver un cours de peinture intuitif avec nous avant le début des vacances pour donner à votre séjour une touche créative. Si vous ne savez pas ce qu’est la peinture intuitive, vous pouvez regarder ici une vidéo dans laquelle je donne un exemple ou un exercice que vous pouvez effectuer à la maison.

Aider les insectes
Saviez-vous que vous pouvez facilement aider les abeilles et autres insectes utiles? Ces petites créatures risquent souvent leur vie au bord de rivières et d’endroits où boire des oiseaux, car elles risquent d’y être mangées ou noyées. Pour les aider, vous pouvez fabriquer un bol avec des pierres ou des billes pour qu’elles puissent atterrir et boire en toute sécurité. Au Le Petit Ermite, nous avons réalisé un tel lieu, et les abeilles et les papillons utilisent ça déjà avec enthousiasme.

Recycler les palettes

Il y a déjà suffisamment de déchets dans le monde, donc si nous pouvons réutiliser quelque chose, nous ne manquerons pas de le faire. Nous avions beaucoup de palettes sur notre site après la rénovation des gîtes. Bien, que pouvez-vous réellement faire avec ça? J’ai transformé les palettes en un canapé de jardin et une table basse, qui forment maintenant un endroit merveilleux pour s’asseoir près du barbecue végétarien que les clients séjournant sur notre site peuvent utiliser.

Une recette de gâteau simple
Visiteurs inattendus et pas de gâteau à la maison? Ensuite, ce gâteau que j’ai récemment préparé est très facile et délicieux. Vous pouvez faire cuire le gâteau dans un moule carré, de manière à pouvoir couper de petits gâteaux.

La recette est la suivante:
Pour commencer, réglez le four à 160 degrés.
Mélanger 150 grammes de beurre (à la température ambiante) avec 150 grammes de sucre de canne, une pincée de sel et un petit trait d’extrait de vanille jusqu’à consistance lisse. Ajoutez ensuite trois œufs un à un et mélangez toujours bien. Ajoutez ensuite 150 grammes de farine tamisée, 1,5 cuillère à café de levure chimique et une demi-barre de chocolat blanc (en morceaux).
Recouvrez votre moule de papier sulfurisé et divisez la pâte. Recouvrez la pâte d’une généreuse couche de confiture de cerises et tracez des lignes à l’aide d’une fourchette de manière à laisser un peu effet de marbre dans le gâteau.

Ensuite, faites fondre 50 grammes de beurre et retirez la casserole du feu. Ajoutez 70 grammes de sucre de canne et 85 grammes de farine avec une pincée de sel. Frottez-les, pétrir jusqu’à ce que les miettes, comme sur un gâteau aux pommes crumble. Si ces ingrédients sont bien mélangés et que les miettes ont bonne apparence, saupoudrez-les ensuite de la pâte dans le moule.

Le gâteau peut maintenant aller au four pendant environ 40 minutes. Ensuite, voyez à quoi ressemble le gâteau. Est-ce que les miettes sont bonnes et que la pâte ne colle pas? Ensuite, le gâteau peut être retiré du four. Cela semble-t-il toujours trop léger ou la pâte n’est-elle pas complètement cuite? Puis réglez le four à 180 degrés pendant 5 à 10 minutes. Le gâteau est alors prêt, doit refroidir pendant 15 minutes dans le moule et peut ensuite laisser refroidir davantage. Ensuite, vous pouvez couper de jolis carrés. Mettez de la crème fouettée dessus et vous obtenez une pâtisserie simple mais savoureuse 🙂

La maison de Nostradamus
Après l’incendie de Notre-Dame à Paris, Nostradamus a de nouveau reçu une attention considérable en France. Plusieurs fois, un texte a été partagé qui n’a pas été écrit par ce célèbre voyant français. Michel de Nostredame (1503-1566), qui s’appellera plus tard Nostradamus, écrit Les Prophéties, un livre rempli de quatrains prédictifs avec des événements qui ont des tâches ou qui peuvent arriver. C’était un homme intéressant et ce qui est vraiment bien, c’est qu’il habitait aussi dans le Languedoc, à environ 35 kilomètres de nous. La rue et la maison existent toujours. La maison a toutes sortes de symboles mystérieux à l’extérieur qui méritent d’être vus et il est agréable de se promener dans le village qui a encore une apparence médiévale.

Panneau d’affichage
Dans notre hameau, notre maison porte le numéro 1000. C’est une blague de notre maire, car il pensait que c’était bien d’avoir le numéro 1000 dans son petit village. Cela crée parfois une certaine confusion, en particulier avec les distributeurs de courrier, car beaucoup pensent qu’une faute de frappe a été commise. C’est pourquoi nous avons un panneau d’affichage attaché à l’extérieur, ce qui favorise également la reconnaissance de notre entreprise.

 

La Langue d’Oc

L’ancienne langue d’Occitanie, la langue d’oc, est encore parlée par diverses personnes de notre région française du sud de la France et s’est partiellement mêlée au dialecte régional. L’orthographe de l’occitan est encore médiévale et étroitement liée au latin, ce qui signifie qu’il est parfois appelé latin populaire. Cela ressemble donc plus à l’espagnol et à l’italien qu’au français. C’est une langue que les troubadours ont également parlée et qui parcourait la région et il est merveilleux que cette langue soit encore transmise aux nouvelles générations. Ce qui est bien, c’est que parfois des groupes chantent dans cette belle langue et permettent ainsi de faire revivre le bon vieux temps. La musique est accompagnée de pas de danse spéciaux que j’apprends 🙂 Ci-dessous, vous pouvez voir une vidéo d’un tel groupe qui á joué à Luc sur Aude, où vous pouvez bien entendre cette belle langue. L’atmosphère créée dans les petits villages sous les étoiles est sans précédent et se poursuit jusque tard dans la nuit …

Le Château de Puilaurens
Les gîtes du Le Petit Ermite ont un emplacement unique car ils offrent une vue directe sur le Château de Puilaurens. Éblouissant au soleil, une belle lumière bleue comme un conte de fées s’allume dès que la nuit tombe. L’Office de Tourisme de l’Aude a réalisé la vidéo suivante de ce château qui fut l’un des derniers fiefs cathares et qui est sur la liste d’attente pour devenir un site du patrimoine mondial de l’UNESCO.
A la prochaine fois!

animatieheremietkleiner
Back to top


Newsletter No. 1

Hi there!
This is the first newsletter from Le Petit Ermite.
How the preparationtime has flown by! Over a period of 1.5 years, we sold our Dutch house, bought a house in the Pyrenees, carried out a complete relocation, set up a company, renovated parts of our new French residence and build two gîtes on our property. And in the meantime, i am also working hard on a book about our emigration process, which hopefully will be ready for publication within a few months. It has been busy and we have worked very hard, but it has all been worth it, because we feel so at home here 😀

In this newsletter the following topics:
– Activities
– An intuitive painting exercise that you can do at home
– Warrior Coaching with Dave
– Helping insects
– Reuse items: This is how you turn pallets into a garden bench
– A simple cake recipe
– The Nostradamushuis
– Billboard
– The old language: De Langue d’Oc
– A video of the Puilaurens château

Activities:
In our area there is always a lot to do, guests can read all about it in a trilingual information folder. We also have a billboard on the site where we report special activities such as dance evenings, performances by bands, parties, etc. Did you know that you can also take part in inspiring activities at Le Petit Ermite during your holiday if you wish? For example, you can book an intuitive painting package with us before the start of the holiday, so that you can give your stay here a creative twist. If you don’t know what intuitive painting is, then you can watch a video here, in which I give an example of an exercise that you can perform at home.

Help insects
Did you know that you can be very easily a great help for bees and other useful insects? These little creatures often risk their lives at rivers and bird drinking places, because they run the risk of being eaten or drowned there. To help them you can make a bowl with stones or marbles, so they can land and drink safely. At Le Petit Ermite we have realized such a drinking place, which the bees and butterflies are already eagerly using.

Recycle stuff
There is already enough waste in the world, so if we can reuse something, we will not fail to do so. We had many pallets on our site after the renovation of the gîtes was finished. Well, what can you actually do with that? I turned the pallets into a garden bench and a coffee table, which forms now a wonderful place to sit near the vegetarian barbecue that guests staying on our site can use.

A simple cake recipe
Unexpected visitors and no cake at home? Then this cake that I recently made is very easy and delicious. You can bake the cake in a square baking mold, so that you can cut small cakes.

The recipe is as follows:
To start, set the oven to 160 degrees.
Mix 150 grams of butter (at room temperature) with 150 grams of cane sugar, a pinch of salt and a small dash of vanilla extract until smooth. Then add three eggs, one by one and always mix well in between. Then stir in 150 grams of sifted flour, 1.5 teaspoon of baking powder and half a bar of white chocolate (chopped into little pieces).
Cover your baking tin with baking paper and divide the dough. Cover the dough with a generous layer of cherry jam and draw some lines with a fork so that it marbles a little through the cake.

Then melt 50 grams of butter and remove the pan from the heat. Add 70 grams of cane sugar and 85 grams of flour with a pinch of salt. Rub this into crumbs (such as on an apple crumble cake). If these ingredients are well mixed and the crumbs look good, then sprinkle them over the dough in the baking tin.

The cake can now go into the oven for about 40 minutes. Then see what the cake looks like. Are the crumbs good and no dough sticks to a stick? Then the cake can be removed from the oven. Does it still looks too light or is the dough not completely cooked? Then set the oven to 180 degrees for 5 to 10 minutes. The cake is then ready, has to cool down for 15 minutes in the mold and can then leave the mold to cool further. Then you can cut nice squares of it. Put some whipped cream on it and you have a simple but tasty pastry 🙂

The Nostradamus-House
After the fire at the Notre Dame in Paris, Nostradamus again received in France considerable attention. Many times a text was shared that was not written by this famous French seer. Michel de Nostredame (1503-1566), who was later called Nostradamus, wrote Les Prophéties, a book full of predictive quatrains describing all kinds of predictions about events that have taken place or can happen. It was an interesting man and what is really nice, is that he also lived in the Languedoc, about 35 kilometers away from us. The street and the house still exist. The house has all sorts of mysterious symbols on the outside that are worth seeing and it is nice to walk through the village that still has a medieval appearance.

Billboard
In our hamlet our house has number 1000. That’s a joke from our mayor, because he thought it was nice to have a number 1000 in his small village. It sometimes leads to some confusion, especially with mail deliverers, because many of them think that a typo has been made. That is why we have attached a billboard on the outside, which also promotes the recognisability of our company.

 

 

The Langue d’Oc

The ancient language of Occitania, the Langue d’Oc, is still spoken by various people in our southern French region and has partially mixed with the regional dialect. The spelling of Occitan is still medieval and closely related to Latin, which means that it is sometimes called Folk Latin. It therefore sounds more like Spanish and Italian than French. It is a language that also the troubadours spoke that roamed the region here and is wonderful that this langueage is still being passed on to new generations. What is nice is that sometimes bands sing in this beautiful language and by that way they let revive old times. The music is accompanied by special dance steps, which I am learning 🙂 Below you can see a video of such a band that performed in Luc sur Aude, where you can hear this beautiful language well. The atmosphere that is created in small villages under the stars is unprecedented and continues into the late hours…

Het château van Puilaurens:

The gîtes of Le Petit Ermite have a unique location because they have a direct view of the castle of Puilaurens. Dazzling in the sun, fairy-tale-like beautiful blue lit as soon as darkness enters. The Tourist Office of the Aude, made the following nice video of this château that was one of the last Cathar strongholds and is on the waiting list to become a UNESCO heritage site.
See you next time!

animatieheremietkleiner
Back to top

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Cursussen, Emigratie, Messages en langue française, Messages in the English language, Nieuwsberichten, Nieuwsbrieven, Schrijfsels, vakantie, Wonen in Frankrijk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord