Over mijn emigratieboek “Geen seconde spijt!”

Auteur Monique Hendriks  Fotograaf: Art Karim Anders (Puilaurens)

Er bestaan verschillende emigratieboeken, het ene hilarisch of glorieus, het andere gortdroog en vol met lijstjes en waarschuwingen. Maar hoe voelt het nou écht om te emigreren? Wat doet het met je als mens om je geboortegrond te verlaten voor een nieuw avontuur in de Franse Pyreneeën? Wat zijn dan hobbels, obstakels en leuke dingen? Waarom maak je überhaupt de keuze om uit Nederland te vertrekken? In Geen seconde spijt! laat ik je allerlei aspecten meebeleven van het door ons ingezette emigratiepad, van het voorproces tot de gezettte stappen en van de aankoop van ons huis tot de opstart van een toeristisch bedrijf met gîtes.

Ik bespreek van alles. Hoe moeilijk het bijvoorbeeld was om onze auto een Frans kenteken te laten krijgen en hoe bijzonder het Sint Jansfeest gevierd wordt in ons nieuwe dorp. Ons emigratieverhaal gunt je ook een kijkje in de persoonlijke processen die het leven in een natuurrijke omgeving in de bergen in me losmaakte. Hoe is het om nieuwe vrienden te maken? Frans te spreken? Te dansen op oude traditionele muziek? Er zit ook een vleugje van mijn paranormale ervaringen in verwerkt. Want waarom zei de verkoopster van ons aangekochte huis dat ik de aangewezen persoon was om op deze plek iets te zuiveren? En wat was er aan de hand?

Het boek bestaat uit vier delen. In het eerste deel komt het voorafgaande proces aan bod en de stap die we als Brabanders naar Zeeuws-Vlaanderen maakten. In het tweede deel bespreek ik facetten ons nieuwe Occitaanse leven in een bergcultuur waar niemand haast heeft, maar waarin groepscohesie en aandacht voor elkaar hoog in het vaandel staan. In het derde deel kun je lezen hoe het verder ging met de opzet van ons bedrijf. Uiteraard beslaat het vierde deel een aantal handige bijlagen voor toekomstige emigranten. Want wat moet je allemaal meenemen als je een bedrijf inschrijft bij de Franse Kamer van Koophandel? Hoe werkt het belastingtechnisch als je een table d’hôtes wilt gaan runnen? Wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een huis in Frankrijk? Het is een lekker dik boek geworden van iets meer dan 400 pagina’s.

Geen seconde spijt! is afgerond, maar daarmee houdt ons avontuur natuurlijk niet op. Doordat Le Petit Ermite nu een feit is, breekt er een nieuwe fase aan. Je kunt onze activiteiten volgen op dit blog en ook via Youtube. Van Social Media hebben wij afscheid genomen ivm alle censuur.

Hieronder kun je de boektrailer bekijken en daaronder vind je de bestelknop. Uiteraard verwelkomen we je ook graag als gast op ons terrein in een van onze gîtes in het hameau Lavagnac (Lapradelle-Puilaurens) gelegen in het hart van de Pyreneeën. Als je meer wilt lezen over wat wij als plek te bieden hebben, kijk dan eens op: www.lepetitermite.fr.

Monique Hendriks
Geen seconde spijt!
Samen met haar man emigreerde auteur Monique Hendriks naar de Zuid-Franse Pyreneeën. In “Geen seconde Spijt” schrijft ze openhartig over het emigratieproces, het integreren in de Franse cultuur en de opstart van een bedrijf met gîtes.
€24,95 Paperback
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Boeken, Cursussen, Emigratie, Inspiratie, Nieuwsberichten, Schrijfsels, Spiritueel, Wonen in Frankrijk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord