Een Facebook Alternatief!

We leven in een wat vreemde tijd, waarin onder andere onze vrijheid van meningsuiting ernstig op de proef wordt gesteld. Dagelijks horen we vooral één geluid, dat steeds maar hetzelfde klinkt. Daar waar voorheen vooral “de dialoog” moest worden aangegaan, wordt het vrije woord ernstig beperkt. Andere meningen mogen amper nog worden geuit en worden simpelweg geband van allerlei kanalen, met name Facebook.

Facebook benut algoritmes, zodat gebruikers niet alles zien wat anderen op hun tijdlijn plaatsen. Daarnaast controleert Facebook berichten. Dat wat niet binnen het gangbare past, wordt buiten beeld gehouden of simpelweg gewist. Het kwam bij mij tot uitdrukking in:
– Berichten die niet getoond werden aan facebookvrienden.
– Berichten die door FB werden gewist (ook van weken en zelfs maanden geleden).
– Berichten die verwijderd werden op basis van de FB-policy.
Het kwam er op neer dat vrijwel ieder afwijkend of tegengeluid dat te maken had met de huidige tijd, simpelweg verdween.

Ook op onze bedrijfspagina van Le Petit Ermite merkte ik iets merkwaardigs. Ieder die een berichtje schreef daarop of een like gaf, ook als ik dat zelf deed, werd vervolgens bestookt met reclames van grote Facebook-adverteerders. Wie denkt dat zo’n bedrijfspagina goed is ter promotie van het eigen bedrijf, merkt al gauw dat het tegendeel het geval is.

Inmiddels begint ook de Europese Commissie zich met onlineplatforms zoals Facebook te bemoeien. Men wil dat nieuws over 5G, Corona, maar ook nieuws uit China en Rusland “gefilterd” wordt om mensen “te beschermen”. Men merkt o.a. dat de weerstand tegen vaccinaties sterk is toegenomen. Dat is natuurlijk je reinste staatscontrole, fascisme, propaganda en mind-control… Daar hoef je geen conspiracy-denker voor te zijn.

Prive ben ik overgestapt naar MeWe. Stuur me een emailtje als je me daar wilt volgen. De pagina is vooral leuk om te volgen als je wat andere geluiden wilt horen over de huidige stand van zaken. Je bent van harte welkom en ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Een account is gratis en het werkt ongeveer hetzelfde als Facebook. Verder ben ik te vinden op Parler en YouTube.

animatieheremietkleiner

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Nieuwsberichten, Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie