Een nieuwsbriefje

Hallo allemaal,

De Corona-crisis is nog niet voorbij, maar Le Petit Ermite is sinds 15 juni weer open en er zijn al enkele reserveringen. De lotus in onze vijver bloeit weer.

Ook de bijzondere glimbeestjes hebben zich weer laten zien. Merkwaardige kevertjes met een verlicht achterwerk, waarover gezegd wordt dat ze het licht van Sirius naar de aarde brengen.

Inmiddels zijn we niet meer te vinden op Facebook. We hebben daar afstand van genomen vanwege alle censuur die Facebook toepast op berichten. Wie het leuk vindt om ons via Social Media te volgen, kan kijken op MeWe, een reclamevrije en ongecensureerde vorm van Social Media, die daarom beter bij ons past. Je kunt daar een account aanmaken en dan zowel mijn privé-pagina als onze bedrijfspagina volgen. Het werkt haast vergelijkbaar met Facebook, alleen wordt er je geen nieuws onthouden, waardoor kennisgenomen kan worden van geluiden die door de reguliere media worden onderdrukt.

ParaVisie heeft weer een artikel geplaatst van mijn hand in het nummer dat momenteel in de winkel ligt. Over een maand zal het op dit blog in de artikelen-sectie geplaatst worden. Deze keer gaat het artikel over de wonderbaarlijke verschijnselen die jaarlijks plaatsvinden in Rennes-le-Château. Je kunt van dit mysterieuze gebeuren hieronder een filmpje bekijken en als je volgend jaar met ons mee wilt gaan, schroom dan niet om te reserveren bij Le Petit Ermite. Wij zijn ook gedurende de winter geopend en de huisjes worden dan verwarmd.

Verder is het in Zuid-Frankrijk nog steeds even mooi als altijd. We zijn iedere dag nog steeds blij dat we deze stap gezet hebben. Want zeg nou zelf…

Het is hier zo ontzettend mooi en mysterieus…

En onderweg kom je hier ook nog wel eens wat grappigs tegen. Zie hieronder:

Deze week maakten we een uitje naar Andorra en bezochten we onderweg een oude Romeinse kerk. We besloten uit respect niet over het veldje met de graven te lopen en dat lijkt een goede keuze te zijn geweest. Bij thuiskomst bleek dat exact die plek een wat merkwaardige foto had opgeleverd. Zie je die twee witte energieën?

In Andorra was het niet zo druk als anders, maar tabak, drank en diesel zijn daar erg goedkoop. Waar kun je nog tanken voor 86 cent? We slaan daar iedere zoveel tijd een voorraadje boodschappen in. Een rit naar El Pas de la Casa is voor onze gîte-gasten ook een leuk uitstapje om te maken, zowel bij slecht weer, maar ook bij mooi weer, want het is een prachtige route met goede wegen die je een mooi stuk van de Pyreneeën laat zien.

Onze gîtes zijn weer klaar om gasten te ontvangen die de sfeer van het land van de katharen willen proeven. De lampjes in de tuin branden en het prachtige kasteel waarop de gîtes uitzicht hebben, herinnert aan de oude geschiedenis van ons gebied. Au Revoir!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Emigratie, gîtes, Nieuwsberichten, Nieuwsbrieven, vakantie, Wonen in Frankrijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie