Een nieuwsbriefje

Hallo allemaal,

De Corona-crisis is nog niet voorbij, maar Le Petit Ermite is sinds 15 juni weer open en er zijn al enkele reserveringen. De lotus in onze vijver bloeit weer.

Ook de bijzondere glimbeestjes hebben zich weer laten zien. Merkwaardige kevertjes met een verlicht achterwerk, waarover gezegd wordt dat ze het licht van Sirius naar de aarde brengen.

Inmiddels zijn we niet meer te vinden op Facebook. We hebben daar afstand van genomen vanwege alle censuur die Facebook toepast op berichten. Ook van andere Social Media hebben we afstand genomen. Volg ons op YouTube en op dit blog om op de hoogte te blijven van nieuwtjes.

ParaVisie heeft weer een artikel geplaatst van mijn hand in het nummer dat momenteel in de winkel ligt. Over een maand zal het op dit blog in de artikelen-sectie geplaatst worden. Deze keer gaat het artikel over de wonderbaarlijke verschijnselen die jaarlijks plaatsvinden in Rennes-le-Château. Je kunt van dit mysterieuze gebeuren hieronder een filmpje bekijken en als je volgend jaar met ons mee wilt gaan, schroom dan niet om te reserveren bij Le Petit Ermite. Wij zijn ook gedurende de winter geopend en de huisjes worden dan verwarmd.

Verder is het in Zuid-Frankrijk nog steeds even mooi als altijd. We zijn iedere dag nog steeds blij dat we deze stap gezet hebben. Want zeg nou zelf…

Het is hier zo ontzettend mooi en mysterieus…

En onderweg kom je hier ook nog wel eens wat grappigs tegen. Zie hieronder:

Deze week maakten we een uitje naar Andorra en bezochten we onderweg een oude Romeinse kerk. We besloten uit respect niet over het veldje met de graven te lopen en dat lijkt een goede keuze te zijn geweest. Bij thuiskomst bleek dat exact die plek een wat merkwaardige foto had opgeleverd. Zie je die twee witte energieën?

In Andorra was het niet zo druk als anders, maar tabak, drank en diesel zijn daar erg goedkoop. Waar kun je nog tanken voor 86 cent? We slaan daar iedere zoveel tijd een voorraadje boodschappen in. Een rit naar El Pas de la Casa is voor onze gîte-gasten ook een leuk uitstapje om te maken, zowel bij slecht weer, maar ook bij mooi weer, want het is een prachtige route met goede wegen die je een mooi stuk van de Pyreneeën laat zien.

Onze gîtes zijn weer klaar om gasten te ontvangen die de sfeer van het land van de katharen willen proeven. De lampjes in de tuin branden en het prachtige kasteel waarop de gîtes uitzicht hebben, herinnert aan de oude geschiedenis van ons gebied. Au Revoir!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Emigratie, gîtes, Nieuwsberichten, Nieuwsbrieven, vakantie, Wonen in Frankrijk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord