Animal Hoarding: Kaatsheuvel

Het Brabants Dagblad meldt dat een 58-jarige man uit Kaatsheuvel dit weekend is aangehouden vanwege het veroorzaken van dierenleed. In het artikel maakt men melding van: een manke koe, een dood kalf, vermagerde koeien, liggend vastgebonden kalveren. Uiteraard had ook dit heerschap eerder waarschuwingen gehad, maar dit soort daders geneest niet. Ik kan er met mijn pet niet bij dat dit niet zwaar bestraft wordt. In mijn boek “De horror van animal hoarding” tip ik het verband aan tussen seriemoordenaars en animal hoarders. Wanneer iemand dit met mensen zou doen, zou hij jarenlang, zo niet levenslang, een TBS opgelegd krijgen, maar met dieren komt men weg met zeer minimale straffen of kan men gewoon zijn gang blijven gaan, omdat er geen protocol is over hoe te handelen bij dit soort situaties. Opvallend in het aantal meldingen over animal hoarding dat de pers bereikt, is dat het regelmatiger voor lijkt te komen dat hoarders zich richten op vee. Paarden en koeien, maar ook kippen zijn steeds vaker het slachtoffer van deze sikko’s.

animal hoarding

Dit bericht is geplaatst in Animal hoarding. Bookmark de permalink.

Geef een reactie