Schrijfcursussen

Monique en haar man Jean, hebben een kleinschalige vakantieplek in Zuid-Frankrijk gecreëerd. Op een terrein van 2000 m2, grenzend aan een oerbos van meer dan 1000 hectare, bevinden zich twee 2-persoons gîtes. Het hameau heet Lavagnac en vanuit de gîtes heb je rechtstreeks uitzicht op Château de Puilaurens. Dit kasteel staat op de wachtlijst van UNESCO en won de 2e prijs voor de meest mooie verlichte kastelen van Frankrijk.

Bij Le Petit Ermite kun je heerlijk op vakantie om deze bijzondere regio te ontdekken, waar katharen en tempeliers hun voetafdrukken achterlieten en van alles te beleven is. We beschikken over mappen met allerlei informatie over bijzondere plekjes en bezienswaardigheden. Mensen die graag willen schrijven of schilderen tijdens een vakantie, kunnen dat ook prima op ons terrein doen. Sommige van onze klanten willen daar graag begeleiding bij hebben en speciaal voor hen heeft Monique de cursus “Schrijven vanuit jouw eigen kracht” ontwikkeld, die zowel als een individuele- of een groepsretraite kan plaatshebben en wordt afgestemd op de wensen van de deelnemer(s).

Tijdens je vakantie of inspiratieweek, verblijf je in een tiny-house op ons terrein. De twee huisjes, die wij voor een schappelijk tarief verhuren, beschikken over een zitplek, tweepersoons bed, een buitenzitje, een keukenhoek en een badkamer met toilet met inloopdouche. Ze hebben rechtstreeks uitzicht op het oude château. In de tuin bevinden zich diverse zitplekken waar je gebruik van kunt maken en optioneel kun je enkele avonden per week dineren in onze table d’hôtes.

Er zijn overigens nog veel meer mogelijkheden om een inspirerende vakantie te hebben bij Le Petit Ermite, kijk voor meer informatie maar eens op de website bij de “inspiratieweken”. Doordat er ook externe docenten lesgeven op of nabij onze plek, kun je ook deelnemen aan bijvoorbeeld yoga-lessen, ontspannende Qi-Gong-sessies, acteerlessen, schildercursussen enz. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker ontspannen vakantie bij ons vieren.