Toneelstukken

Hieronder kun je meer lezen over mijn toneelstukken, die allen uitgegeven zijn door Toneeluitgeverij Grosfeld. Druk op de plaatjes om een zichtzending aan te vragen bij de uitgever.

Pokkenjong
Met succes opgevoerd. Het wel en wee in een enigszins asociale familie, waarin ieder lid kampt met haar en zijn specifieke problemen en eigenaardigheden. Een zwarte satire die zeker niet als comedie gespeeld moet worden. Het is een ”uit het leven gegrepen” blijspel. Soms bitter, realistisch en wrang, onderbouwd met cynische humor. Het stuk is ook vertaald in het Fries en heet dan Oerkommelingen. Al meermaals met succes gespeeld.

Oorlog in mijn hoofd
Dit stuk is al meermaals met succes gespeeld. Het is met name geschikt voor jongerentoneel, omdat het thema: een zoektocht naar jezelf is. Het gaat over de twijfels en dromen, zekerheden en onzekerheden waarmee jongeren in hun leven worstelen en is een eigentijds stuk.

De Ark van Noach
Dit stuk wordt vrijwel ieder jaar wel ergens opgevoerd en is met name geschikt voor schoolklassen vanwege het aantal rollen. Het is een bewerking van het Bijbelse verhaal over de Ark van Noach. Noach is bezig om samen met zijn zonen een Ark te bouwen. In opdracht van God. Onwetende mensen lachen hem uit. Noach trekt zich daar niets van aan. Maar hoe kan hij deze Ark laten varen? Op een dag begint het zo hard te regenen dat de Ark vanzelf gaat varen. De mensen die hem uitlachten verdrinken. Na zeven dagen dobberen komt er land in zicht…

Je krijgt wat je toekomt
Dit is een eigentijds drama dat gaat over een vrouw die niet kan loskomen van haar man, ondanks het feit dat ze mishandeld en bedrogen wordt. Op een gegeven moment komt er hulp. Kan zij de heftigheid van haar vertrouwde leven loslaten? Het stuk is indringend van sfeer.

Oudejaarsavond
Oudejaarsavond is een blijspel dat gaat over een groep kennissen die samen oudejaarsavond vieren. Er blijken nogal wat verschillen te zijn tussen de aanwezigen, met allerlei verwikkelingen en misverstanden tot gevolg.

Ach Aad
Ach Aad is een gezellige klucht voor acht spelers waarin zich allerlei verwikkelingen voordoen, zodra de zoon des huizes verteld dat hij homo is en een tante uit Amerika komt overwaaien. Het leidt tot misverstanden die voor Aad nauwelijks te volgen zijn.

Voor meer informatie over mijn toneelstukken kunt u contact opnemen met Toneeluitgeverij Grosfeld in Berlicum.
Tel: 073-5031251
E-mail: info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl